by • 7 april, 2013 • Nyheter, RecensionerComments (0)1440

Recension: Logitech Ultrathin Keyboard Cover för iPad mini

IMG_0024

Logitech Ultrathin Keyboard Cover för iPad mini är lillebror till Logitech Ultrathin Keyboard Cover för iPad som vi tidigare recenserat och de har det mesta gemensamt. De fungerar båda på samma sätt med en magnetisk list som håller din iPad mini på plats när du skriver och liksom Smart Cover väcker din iPad mini när det öppnas samt ansluts via Bluetooth och har rejäl batteritid.

IMG_0029

Tangentbordet är tunnare än iPad mini och väger bara 208 gram så du har en både tunn och lätt enhet att bära med dig. Just att tangetbordet är så litet är dock också dess största svaghet. Tangenterna är både mindre och färre till antalet om man jämför med modellen till stora iPad. Exempelvis så har Caps-Lock och Tab försvunnit som egna tangenter och nås via en fn-tangent + A respektive Q. Det fungerar och just dessa två tangenter används kanske inte så mycket ändå.

IMG_0027

Tyvärr har våra nordiska tecken, ÅÄÖ, placerats på betydligt mindre tangenter än de övriga vilket ställer till det en del när man skriver. Trots att jag har ganska små händer så får liksom inte fingrarna plats utan krockar och slåss om utrymmet vilket drar ner skrivhastigheten en hel del. Känns faktiskt som det går minst lika fort om inte snabbare att skriva på det virtuella tangentbordet.

IMG_0028

Vad Ultrathin Keyboard Cover dock vinner på jämfört med det virtuella är att man har siffertangenterna framme hela tiden och inte minst har tillgång till piltangenterna. De är riktigt smidiga när man vill navigera sig runt i texten och att markera med shift och att hoppa med cmb och alt-tangenterna fungerar bra.

IMG_0022

Sammanfattningsvis så kan jag konstatera att en iPad mini tillsammans med tangentbordet blir en riktigt snygg och kompetent liten mobil dator. Men tangentbordet lider av att det är så litet så vänta dig inte att du kommer kunna skriva i närheten lika snabbt som på ett fullstort tangentbord. För att på språng redigera texter duger det gott men som skrivmaskin blir det frustrerande med så små tangenter på liten yta.

[youtube id=KsqsORSx23U]

Är du ute efter att mata in en massa text rekommenderar jag att du kollar in vår recension av Origami Keyboard Case men vill du ha en pytteliten enhet att ha med dig eller kunna sitta i soffan, svara på mail och som dessutom skyddar din iPad mini är Logitech Ultrathin Keyboard Cover for iPad mini inget dumt tangentbord.

Tack till iButiken i Karlstad som lånat ut tangentbordet för denna recension.