by • 29 februari, 2016 • NyheterComments (0)2015

Video: Så här borde Kontrollcenter fungera

Kontrollcenter kallas panelen som iOS-användare kan svepa fram från skärmens nederkant och kom hösten 2013 som ett uppskattat tillägg för iOS i och med lanseringen av iOS 7. Sedan dess har dock inte mycket hänt med denna panel; funktionerna är låsta till de som Apples anser är viktiga och det finns inga som helst anpassningsmöjligheter.

Det har nu gått över två år utan att Apple öppnat upp för möjligheten att ställa in Kontrollcenter efter personliga önskemål. Funktionsmässigt skulle panelen kunna vara oerhört mycket mer användbar, om vi användare bara tilläts välja vilka genvägar som ska synas.

I videoklippet visar designern Sam Beckett hur han tänker sig att det borde fungera.

Beckett har dels implementerat möjligheten att byta ut och flytta runt funktioner/snabbknappar, och även tänkt in 3D Touch för att nå fler underfunktioner för varje knapp. Istället för att endast slå på/av Wifi kan du i Becketts koncept också snabbt välja att ansluta till ett tillgängligt nätverk.

Förhoppningsvis har Apple åtminstone några av dessa förbättringsförslag inplanerade till nästa stora iOS-release som blir den tionde i ordningen.

Control Center 1

Läs mer om konceptet på Sam Becketts webbsida.