by • 14 februari, 2009 • NyheterComments (11)270

Nyheterna i iPhoto ’09

Faces, Places och delning till Facebook och Flickr är nyheterna i nya iPhoto. Vi visar hur det fungerar. Se också vår recension av programmet.

 • Lisbeth

  Den här kommentaren har inget med iPhoto att göra. Vill bara säga TACK Peter Esse, för allt du gör i Apple-världen! Det är alltid givande att ta del av ditt arbete, både i skrift, i Macradion och i videoguider. Uppskattar det mycket, ska du veta! :)

 • Hej Lisbeth och tack för de fina orden, jag tackar ödmjukast! :)

 • Pontus

  Trevlig liten guide. Du har alltid riktigt snygga bakgrunder i dina presentationer var hittar du dem? Eller du bara kollar igenom deviantart :)

 • Peter

  Esse: Den här kommentaren har heller inte så mycket att göra med artikeln men jag ville bara meddela att jag nu har köpt mig min macbook och kan säga att jag är grymt nöjd.

  Tangentbordet känns så vansinnigt skönt. Trodde inte det skulle kännas så skönt.
  Det skall bli gött att lära sig allting och då är ju dina videoguider en riktigt bra hjälp.

  Tack Peter för allt du gör inom mac-världen!!

 • Pontus

  Peter: Jag har sett i andra kommentarer att du snackat om en mac tidigare. Bara för personligt onödigt vetande men vad var det som drev över dig på mac sidan från första början och vad blev det för någon mac. Tycker det är kul och veta vad som ligger bakom beslutet att gå från PC till Mac det finns alltid någon rolig historia vad som gör att man kokar över och skippar PC:n. PS. Detsamma vad som gäller Esse. Keep up the good work. :) DS.

 • Peter

  Okej här kommer min historia.
  Det hela började egentligen för många år sedan. Det var i skolan, jag tror att jag gick i femman eller sexan tror jag. Vi hade lektioner i tangentbordsskrivning. Alltså att vi skulle lära oss att skriva på tangentbordet utan att titta på tangenterna.
  Och detta gjordes då på jättepyttesmå och gulliga dator av märket Machintosh. (Det var de där små datorerna där skärmen och datorn var i ett stycke och ganska så fyrkantig låda typ.
  Skall se om jag kan hitta en bild:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/01/Macintosh_Classic_2.jpg/567px-Macintosh_Classic_2.jpg

  Så där såg den ut i allafall, jag vet inte om det fanns flera olika uppgraderingar av den eller så men det är inte så väsentligt just nu.
  Jag lärde mig alltså att skriva på tangentbordet på en Mac. Jag gillade verkligen att de var små och fyrkantiga. En riktigt skön liten dator.
  Och dessutom så var det så att på lektionen innan något av loven så fick vi spela spel på datorerna. Och detta spelet var då Shuffle pack café. Ett riktigt grymt litet spel som jag tror ingick på alla macar på den tiden. Det var något slags airhockeyliknande spel där man skulle försöka vinna över olika bossar som blev svårare och svårare allteftersom man avancerade i spelet.

  Det var mitt första möte med Mac och Apple och det var det som la grunden för mitt Macintresse tror jag. Jag har aldrig tidigare ägt en mac och ingen i mitt hushåll har gjort det heller även om jag varit intresserad av en under ganska så lång tid. Så jag har bara haft PC med Windows här hemma.
  Men nu när jag skaffat jobb så tänkte jag att jag skulle slå till och testa och se om det är så bra som alla säger. Den datorn som jag köpt är en MacBook 2.0 GHz. Den i aluminium.

  Det var historien om hur mitt Macintresse har kommit till, är det någonting mer ni undrar så är det bara till att skriva en kommentar.

 • Peter Esse

  Vilken härlig berättelse :)

 • Pontus

  Bra historia. Tack för den. Mycket upplysande.

 • Axel Nilsson

  Peter!
  Tack för ett fantastiskt roligt och bra MacTV avsnitt!
  Jag gillar verkligen att du har med humor i det hela. :-) Skrattade en hel del och lärde mig en hel del!

  Tack!
  Axel

 • Tack själv Axel :)

 • katarina

  Hej! Jag är en ny Mac ägare och är fruktansvärt novis, dessutom på detta så är jag helt teknisk obegåvad. Vart superglad när jag hitta den här sidan med Videoguider också.
  Mitt stora problem är att jag bor i Kina och här är inte uppkopplingen den bästa, så jag kan sällan se på guiderna. Vad kan jag göra? jag skulle vilja köpa en STOR guide helst inte bok gärna med Video och gärna på Svenska, så jag lär mig hur jag kan jobba med Macen och gärna med ALL info om MAC och ALLA program. Har varit och letat efter att kunna köpa nya Mac SET Box men har varit svårt, tar antagligen ett par veckor. Jag kan liksom inte beställa den på kinesiska sidan på Apple store då jag inte kan läsa kinesiska och om jag går in på Hong Kong sidan så levererar dom inte utanför HK. Har även mejlat med App store, men det svarar inte ordenligt. Det hänsvisade till Hong Kong, men de kan inte ha läst igenom villkoren, så jag mejlade de för ett vecka sedan men inget svar.

  Jag skulle gärna ha ALLA Videoguider på Svenska så jag kan börja använda mig av min Mac. Är såååå retligt att ha en nästan ny Mac som man vet kan göra mycket saker men som jag inte har tillgång till pga av att jag är ”korkad”. Samma gäller när jag skulle vilja använda den nya Iphoto-9 till att beställa album, hur gör jag det?
  kan ju inte göra det via Sverige, men jag vill också kunna utnyttja de jag köpt. I Mac Set Box innerhållar allt nytt. Jag skulle också vilja se SVT Play men eftersom det är så segt här så skulle jag vilja kunna ladda ned, men det går ju inte.

  Hjälp mig någon som kan. Snälla och ge mig tips hur jag kan komma åt Videoguiderna.
  Tack

  min mejladress ; dajjen@yahoo.com