by • 12 januari, 2016 • NyheterComments (24)1357

Videospelaren VLC till Apple TV

Idag släpptes den kompetenta videospelaren VLC till fjärde generationens Apple TV. Appen klarar som väntat av att spela upp en mängd olika videoformat och du kan dela ut filmer från din dator via SMB, UPnP media server, FTP och Plex.

Today, we are proud to announce VLC on the Apple TV. It’s a full port of VLC media player combined with platform specific features. VLC for Apple TV integrates with a plethora of devices and services on your local network and includes a custom way of casting files directly to the TV from your other computers using a web browser!

VLC hittar du i App Store för fjärde generationens Apple TV.

 • Jonas

  Frågan är ju hur VLC ställer sig mot Infuse, känns som om man måste prova.

 • Stefan

  Låter som en killer app. Hoppas att de inte tar bort den…

 • Anton Lagerlöf

  man kan ju spela upp allt med plex redan. eller vad kan vlc göra som inte plex fixar?

 • Dan

  VLC och Infuse kräver inte någon programinstallation på datorn som delar ut, till skillnad från Plex.

  Jag är väldigt nöjd med Infuse, så jag vet inte om jag ens orkar installera VLC… :)

 • Jonas

  Jag håller med dig, Infuse är en väldigt bra app. Näst intill killerapp. Men själv tänker jag ju ändå ta en titt på VLC, det är ju en gammal klassiker. :)

 • B?kka

  Den största frågan är vad man ska ha VLC-appen till?

 • Andreas Nilsson

  Infuse är grymt, problemet är ju dock att Apple TV år 2016 (lanserades sent 2015) levereras med 10/100 nätverk vilket är riktigt uselt. Att streama en film med bitrate på 35-40 hackar och lirar inte som det skall. Vilket det hade gjort med Gigabit. Wifi fungerar till en viss gräns, men även där hackar det.
  Lite tråkigt att Apple alltid skall leverera gammal teknik!
  HDMI 2.0 så hade man kunna fått Netflix UltraHD också, men nej man skall ha ytterligare en box alt. Smart TV för dessa funktioner, varför inte gå hela vägen och släppa en Apple TV som klarar allt.

 • Dan

  100MBit kan väl inte vara ett problem för att streama film? Borde räcka för att streama direkt från en Blue Ray-skiva till och med om jag räknar rätt?

 • Zeth Palmgren

  Hade Infuse sedan innan med tänkte ändå att jag skulle testa VLC. Den blev inte långvarig kan jag säga. Första filmen jag testade kunde VLC inte koda av ljudet på medan Infuse inte hade några som helst problem med det. Jag kör Infuse både med Plex-server och vanliga utdelningar på nätverket och det funkar så underbart bra. VLC är avinstallerad för gott. :)

 • Andreas Nilsson

  Vet inte vad en Blue Ray är för ngt, men du kanske menar BluRay ?
  I teorin borde det fungera men i verkligheten gör det inte det! Har Gigabit nätverk, Synology DS1815+ server som skriver och läser 150mb/s inga problem att streama 4k filmer med bitrate på 100 till Nvidia Shield som har Gigabit. Men Apple TV pallar inte varken över Wifi eller Nätverk. Oavsett om det är VLC, Plex eller Infuse!

 • Dan

  Nja, det jag egentligen menade var Blu-ray. Wikipedia hade vetat annars, https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Ray. :)

  4k känns rätt bortkastat, finns det ens att köpa? Hur som helst så är det ett format som Apple TV inte kan spela upp, så det känns inte så konstigt om den inte klarar av att ta emot streamen heller.

  När jag googlar på 4k så får jag fram att det kräver en bandbredd på 15 MBit, så jag tror inte att det är nätverket som är begränsningen, låter mer sannolikt att det är processorn som är flaskhalsen…

 • Andreas Nilsson

  Bortkastat ? Känns väl mer idiotiskt att inte stödja ett format som kommer med stor bredd på alla fronter. Redan Feb/Mars kommer Ultra HD BD spelarna och filmerna finns att köpa / hyra från Mars. 4k Tv säljer som smör.
  Vad Apple kunde gjort är att leverera Apple TV med HDMI 2.0 och stöd för Netflix Ultra HD. YouTube 4k osv. Men icke!
  Vi släpper inför 2016 som är 4k´s år en box med HDMI 1.4 inget stöd för Netflix och YouTube, finns fler tjänster som Apple kunde fått med. Amazon 4k osv.
  Du kan spela in dina filmer med iPhone i 4k men du kan inte spela upp på din Apple TV ;) iMac har 5K skärm men inte stöd för HD ljud. Som också introducerades med nya standarden. Läs: Objekbaserat ljud! Inte ens DTS-HD, True HD, Atmos klarar en Apple TV som en seriös filmkännare kräver för att se en film. Men Apple TV gör sitt jobb genom att bara finnas, strömma lite musik och visa bilder! Dock får man ha en riktig mediaspelare för det resterande!
  Dune 4k Solo för HD ljud, 4K filmer, 3D filmer och obegränsade format, Nvidia Shield 4k för Netflix UltraHD t.ex som är bättre på alla sätt när det kommer till uppspelning av olika format.

 • Dan

  Det är en hobbyprodukt för massmarknaden, inte en high end-produkt, kan inte få både och i samma.

  Jag som inte har en 4k-TV och ingen fräck stereo är väldigt glad att den är liten, strömsnål, tyst och billig. Hade den klarat 4k så hade den blivit sämre på minst en av punkterna, förmodligen flera.

  Men dom får gärna släppa en 4k-version också…

 • Andreas Nilsson

  Apple TV 4 är ingen hobbyprojekt längre, missade du Eventet? Apple TV 4 är framtidens TV utsades det, vilket klingar fel med vad jag beskrivit.
  4k och HDMI 2.0 hade som du förstår själv inte gjort Apple TV större.

  Kolla Nvidia Shield som är 1cm tjock knappt dock lite längre men absolut så liten att den går stoppa mellan ett väggfäste och tv. Inte ens APTV går göra så med längre. Då är den inte bara en grym mediaspelare utan även en fullsmetad spelmaskin där man kan streama 1080p spel med 60fps i samma kvalité som en PS4.
  Återigen Apple TV kunde gjort så lite extra för att användaren skulle få ut så mkt mer. Det jag stör mig mest på är framtidens TV, det här är gårdagens TV! Ser du poängen :)

 • Dan

  Det är apparna och fjärrkontrollen som gör den till framtidens TV enligt Apple. Men ja, själva tekniska specarna är inte framtidens TV, snarare dagens.

  Du har läst fel på specarna för Nvidia Shield va? Den är inte 1cm tjock, utan 1 tum tjock när jag googlar på den. Totalt sett så är den nästan dubbelt så stor som Apple TV och drar ganska mycket mer ström.

 • Andreas Nilsson

  Mått: 210 × 25 × 130 mm
  Du får ju kolla på rätt, det är inte Tablet!
  Jag råkar ha både Shield och 2 Apple TV 4, likaså Dune Base 3D och Dune TV.
  Visst kan man leva med gårdagens teknik, dagens TV är Ultra HD och varit redan sedan 2014. Så jag vet inte vilket år du lever i, om 2 månader kollar jag i alla fall på Ultra HD filmer från min Ultra HD spelare, signalen går genom min 4k förstärkare till 4k TV med HDR och 2160p. Ljudet är självklart Atmos med objektbaserat ljud!
  Lever jag i framtiden? Nej.. Jag har redan tillgång till detta sedan 5 månader tillbaka alltså 2015! Enda skillnaden är att nu kan man köpa fysiska skivor. Man har också på de kommande UHD skivor möjlighet att göra en kopia digitalt, för att lägga på sin NAS alt. HD

 • Dan

  Jag förstår inte vad du menar, det är precis dom måtten jag kollade på, 2,5 cm tjock, inte 1 cm. Lite tunnare, men både bredare och längre. Det är tableten som är knappt 1cm tjock. (Men ännu större totalt sett)

  Jag skulle påstå att framtiden kommer om 2 månader till dig då…

  Själv så kommer jag nog inte att uppgradera till 4k föräns det faktiskt finns TV för 4k, jag nöjer mig med gårdagens teknik tills jag har någon nytta av dagens. :)

 • Andreas Nilsson

  Totalt sett större ja, men fortfarande betydligt tunnare att ha bakom en TV om man nu så vill.

  TV för 4k, du menar TV sändningar ? Finns redan dock inte i Sverige. Här lär du få vänta 10 år innan det finns. Knappt 1080p finns. Finns ingen mening att ha Ultra HD sändningar på Tv då det kommer vara så komprimerat. Man vill kunna få fullt flow och det får man endast med skivor eller mediaspelare som klarar av att spela upp (typ Shield)

  Apple TV är och förblir en leksak för de som inte har några krav. Majoriteten m.a.o.

  Nu brukar inte jag slösa tid på Array eller andra forum med låg kompetens och medelålders män som tror de ligger i framkant då de gjort ett ärofyllt inköp av vad de tycker en svindyr Apple TV :) Jag har dedikerade forum för oss som lever med tekniken och har möjlighet att både testa och utvärdera nya produkter. Jag älskar Apple produkter och har nog haft allt som släppts genom tiderna ”nästan” Apple TV är grym men jag hade önskat den var bättre, så hade man sluppit 3 mediaspelare för att kunna:

  Se följande:

  – Ultra HD Netflix (Nvidia Shield) (Vissa Smart TV)

  – CMore Play (Apple TV) (Vissa Smart TV)

  – TV4Play (Apple TV) (Shield) (Ev. Dune 4k Solo släpps Feb)

  – SVT Play (Apple TV) (Shield) (Ev. Dune 4k Solo släpps Feb)

  – HD ljud (Dune) (Dune 4k Solo släpps Feb) (Shield)

  – 3D filmer (Dune) (Dune 4k Solo släpps Feb)

  – Streama 4K filmer (Shield) (Dune 4k Solo släpps Feb)

  – YouTube 4k (Shield) (Vissa Smart TV) (Ev. Dune 4k Solo släpps Feb)

 • Dan

  Det är ju bara att Apple och Nvidia har optimerat på olika sätt. Totalt sett är Apple TVn mindre, och skulle förmodligen bli större om den skulle klara 4k osv. För övrigt så är din bild nästan lika missvisande som Apples produktbilder på tunna produkter, det är inte den tjockaste delen av Nvidia som ligger mot Apple TVn. :) SÅ stor skillnad är det inte mellan 25 och 35 cm i mitt tycke, fast jag vet inte hur långt det brukar vara mellan en TV och väggen, kanske är den sista centimetern som gör hela skillnaden?

  Jag har varken tror eller har påstått att jag ligger i framkant, jag har köpt en billig produkt som löser mina behov. Om du tror att du har mycket högre kompetens än mig så har du fel, och kan hålla dina felaktiga besserwisserkommentarer i dina forum för inbördes beundran.

 • Andreas Nilsson

  Tog bort mina inlägg, känns meningslöst att kommunicera med en amatör!
  Du är som sagt välkommen till dedikerade Hembioforum om du har kompetens nog! Kanske får lära dig att BluRay inte heter BlueRay först bara, så du slipper bli utskrattad.

 • Dan

  Du menar Blu-ray? Nä fy vad inkompetent jag måste vara som gjorde ett stavfel.

  Min kompetens ligger bland annat på nätverk, tekniska specar osv, där du visade rejäla brister, och tog bort dom för att dölja det? (Som du kanske ser så började det med att du hade fel om vad som krävs av nätverket)

 • Andreas Nilsson

  Herregud att du orkar!
  Hade fel om nätverk? Jag konstaterar att Apple TV inte klarade av att streama 1080p med en hög bitrate! Det är program som Infuse och Plex som inte fungerar. VLC klarar det men är buggig på andra saker. Kodi som jag nu under kvällen installerat på Apple TV streamar dock alla filmer utan någon som helst buffring. Hade ändå varit bättre med Gigabit nätverk än 10/100 som nätverkexpert borde ju det vara de första man skulle klaga på.

 • Dan

  Nej, gigabitnätverk skulle inte göra någon skillnad i det här fallet, och finns ingen anledning att klaga på att den inte har det.

 • tjate

  Till Infuse måste man köpa ett codec pack för att den ska klara vissa codec för 109 kr. Men efter uppgradering klara fortfarande inte Infuse att koda DivX.
  VLC klarar koda DivX men inte AC3 ljud
  Ska man kunna se alla format behöver man både VLC & Infuse.
  Har aldrig testat Plex så där vågar jag inte uttala mig