by • 3 mars, 2009 • NyheterComments (5)231

Watchmen blir onlinespel på iPhone

Tro det eller ej men den kommande filmen baserad på den kända serietidningen Watchmen blir också ett spel till iPhone. Med det är inte vilket enkelt spel som helst, utan är ett onlinespel. Titeln är Watchmen: Justice is Coming och utvecklas av Last Legion Games. Spelet kommer att innehålla 3D-grafik, avatarer som kan skräddarsys och tusentals spelare i en och samma värld. 

Watchmen: Justice is Coming beskrivs som ett äventyrsfighting spel och utspelar sig i 70-talets New York innan filmens händelser. Det gäller att avancera sin karaktär genom att besegra brottslingar och andra spelare i taktiska strider. 

Spelet är redan klart och kommer att släppas nu på fredag (det vill säga den 6:e mars). Sajten G4 fick exklusivt presentera spelet tillsammans med utvecklarna. Ovan finner ni videon!

Här är den officiella hemsidan.

 • antonsilver

  I Sverige?

 • Beachy

  Watchmen är i serieform en avslutad historia. Förhoppningsvis i filmform också.
  Att använda sig av en historia som kritiserar schablonerna i mediet genom att skapa fler schabloner är dumt, osmakligt, kränkande och rent av korkat.
  Fanns det ingen annan berättelse att skända?
  Alan Moore roterar i sin grav.
  (Jo, troligen. När han fick höra detta.)

 • antonsilver

  Hoppas spelet kommer när filmen kommer till Sverige då. MMO tvivlar jag på att det kommer funka dock…$ 0.99 är iaf det amerikanska priset nu i början. Man blir ju sugen för 7 spänn iaf…

 • Beachy

  Du gör mig besviken, Anton.
  Rorsach är också besviken. Och han är inte på lekhumör.

 • antonsilver

  Jag är ledsen Beachy, jag vet tyvärr inget om serietidningen från början, men är intresserad av hur ett MMO skulle fungera. Förmodligen inget vidare, särskilt inte när det baseras på en serie/film, det brukar vara skräp då. Men måste ändå säga att jag ser fram emot att prova det. Filmtrailern gör mig inte direkt sugen på att se filmen..