by • 18 januari, 2016 • NyheterComments (1)740

WhatsApp slopar avgifterna och blir gratis

Facebook-ägda meddelandetjänsten WhatsApp meddelar idag att tjänsten slopar prenumerations-avgiften och blir därmed gratis att använda. Fram tills nu har användare kunnat använda tjänsten på prov i ett år innan någon avgift tagits ut.

Vad de i stället ska tjäna pengar på är lite oklart men en anledning till att avgiften slopats var att användare i alla länder inte har haft tillgång till kontokort att betala med och därmed inte kunnat använda WhatsApp.

WhatsAppMaking WhatsApp free and more useful

For many years, we’ve asked some people to pay a fee for using WhatsApp after their first year. As we’ve grown, we’ve found that this approach hasn’t worked well. Many WhatsApp users don’t have a debit or credit card number and they worried they’d lose access to their friends and family after their first year.

Klart är dock att tjänsten inte kommer att införa annonser från tredje part för att få in pengar utan istället sikta in sig på att bli ett kommunikations-verktyg för företag och organisationer.

WhatsApp för iPhone är gratis i App Store.

  • Dan

    Undrar om det är konkurrensen från Telegram som gör det. Dom spärrar redan så att länkar till Telegram inte är klickbara…