by • 22 mars, 2016 • NyheterComments (2)2661

Wii U ska inte sluta produceras i slutet av året

Uppdaterad. Det gick rykten om att Nintendos Wii U, den ständigt ifrågasatta konsolen, skulle sluta produceras. Enligt en japansk tidning skulle nintendo sluta producera denna konsol och istället satsa på lanseringen av den beryktade Nintendo NX, deras nyaste handhållna konsol. Detta stämmer inte, och Nintendo har nu själva gått ut  och dementerat påståendet att de ska sluta producera Wii U i år.

Nintendo försökte göra Wii U populär året innan Playstation 4 och Xbox One släpptes, men dess brist på grafik och bristen på möjligheter att spela online gjorde att den inte riktigt kunde tävla med Sony och Microsofts konsoler. Enligt Nintendo har ungefär 12 miljoner enheter sålts runt om i världen. Detta kan vi jämföra med Sonys Playstation 4 som över 36 miljoner sålda enheter att skryta med.

Nintendo har dock inte bara dåliga säljsiffror just nu. Idag gick deras aktier upp i värde efter att deras app, miitomo, släppts till Android och IOS. Appen ligger just nu etta på App stores lista över gratisappar i Japan. Sen är det dessutom mycket snack om deras nya konsol som inte har lanserats än men som har namnet Nintendo NX.

  • Dan

    Kollade lite på miitomo, verkar vara en sämre variant av snapchat men med gruppdiskussionsfunktion, något jag missar?

  • Korvi

    Sony har sålt cirka 38 miljoner Ps4 och inte 65 som nämns i artikeln.