by • 22 januari, 2015 • NyheterComments (6)669

Windows 10-uppdateringen blir gratis för Windows 7/8-konsumenter

Med Windows 10 skall Microsoft försöka rätta till allt som blev fel i Windows 8. Företaget verkar vara så säker på att man kommer lyckas med detta att man ger bort uppdateringen gratis till alla konsumenter.

De stora nyheterna i Windows 10 är att man kombinerar det nya gränssnittet som lanserades i och med Windows 8 med det traditionella fönstergränssnittet och startmenyn.

Utöver det kommer den personliga assistenten Cortana med som kan jämföra med Siri eller Google Now på skrivbordet (elaka tungor jämför det även med gemet från tidigare Office-versioner).

Många av Microsoft program är skapade för att fungera på alla plattformar men delvis anpassa användargränssnitt därefter. I framtiden kommer programmen även fungera på Xbox One.

Till detta kommer även en ny webbläsare vid namn Spartan.

Microsoft Windows 10 planeras att släppas någon gång under 2015.

Källa: YouTube

 • frippz

  Rätta mig om jag har fel, men var det inte så att det är uppgraderingen som blir gratis? Det vill säga, du måste inneha en licens av Windows 8 (eller 7 eller 8.1, jag glömmer) för att kunna åtnjuta en fri uppgradering till Windows 10?

  I sådant fall är rubriken lite missvisande. ;)

 • Guest
 • 5t3f4n

  Till alla konsumenter? ALLA?
  Dags att gå upp på vind och plocka fram en Windows 95-nyckel. ;)

 • Adam

  Kan någon förklara för mig, är det gratis att uppdatera från windows7/8 till 10 under första året eller om du uppdaterar från 7/8 till 10 så är det gratis första året att använda 10 och sedan måste du betala för att få använda 10, jag är förvirrad…

 • Ola h

  Win Vista sög, har jag hört. Win 7 (som vi har på jobbet) funkar Ok. Win 8 säger folk att det suger. Så varför hoppa över 9 som skulle kunna fungerat, och gå på 10 som om mönstret upprepar sig kommer att suga. För övrigt känns det som de tittat hårt och länge på Mac OS X :)

 • Dan

  Win 8.1 tycker jag är helt OK, efter att ha lärt mig att hitta i det så skulle jag nog till och med kunna tänka mig att påstå att den är bättre än Win 7… (Fast det var en hel del svordomar i början)

  Anledningen till att hoppa över 9 påstås vara att det finns en massa program som inte skulle fungera för att dom kontrollerar om Windows-versionen börjar på en 9:a och då gör undantag för Win 95 och Win 98…