Övrigt

Windows 8 ligger 100 miljoner efter Windows 7 och Apple går om

Microsoft har nu släppt nya försäljningssiffror för Windows 8 och vi kan konstatera det många haft på känn att det går betydligt trögare än det gjorde för Windows 7. Siffrorna i grafen nedan som kommer från The Next Web visar att Windows 8 jämfört med Windows 7 sålt 100 miljoner kopior färre under de 15 första månaderna efter lansering.

windows_8_sale_15

Som om det inte vore nog så kommer siffror från Benedict Evans som visar att Apple nu sammanlagt säljer fler enheter med OS X och iOS än det säljs PC-datorer med Windows. Med Windows Phone inkluderat ligger de i stort sett lika.

apple_vs_microsoft

Enheter från Apple (iPhone, iPad, iPod och Mac) säljs också för ett högre genomsnittspris än en PC med Windows, $584 mot $544. Vad marknaden vill ha har vänt snabbt och Microsoft är just nu inte riktigt med på tåget där plattformar från Apple och Google tar över allt mer och det mobila segmentet regerar. Visst kan man argumentera att mobila enheter inte är “riktiga datorer” men det spelar liksom ingen roll när det är dessa mobila datorer konsumenterna efterfrågar.

[source: http://thenextweb.com/microsoft/2014/02/13/15-months-windows-8-sold-100-million-fewer-copies-windows-7/ “The Next Web”, http://ben-evans.com/benedictevans/2014/2/12/apple-passes-microsoft “Benedict Evans”, http://www.macrumors.com/2014/02/13/mac-vs-pc-sales/ “MacRumors”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!