Övrigt

Yahoo lanserar fotobokstjänst för Flickr

Yahoo fortsätter satsa på bildtjänsten Flickr och lanserar har precis lanserat Flickr Photo Books – en webbtjänst för enkel komponering och beställning av vad som sägs vara högkvalitativa fotoböcker. Detta tar Flickr ännu ett steg in på iPhotos territorium, även om Flickr främst bor på webben och ännu inte har något nedladdningsbart program för bildtjänsten.

Flickr Photo Books finns nu till en början endast tillgängligt för leverans i USA men kommer enligt Yahoo expandera till fler länder inom kort. Ett rimligt antagande är att Yahoo ville få ut tjänsten lagom till julhandeln.

Flickr Photo Book 2

Priset för en fotobok med måtten 28 x 21,5 centimeter är 35 dollar, och då ingår 20 sidor som kan utökas till maximalt 240 sidor för 0,50 dollar per sida. Böckerna skapas direkt på webben och det ser både genomtänkt och smidigt ut i demonstrationsfilmen.

http://www.youtube.com/watch?v=kMR0SkRvcLY

På undertecknads to-do-lista finns punkten “migrera från iPhoto till Flickr” att hitta, vilket förhoppningsvis leder till en förbättring värd att tipsa om. Anledningarna är främst tre stycken: För det första verkar Apples utveckling av iPhoto helt ha stagnerat, och för det andra lirar fortfarande inte iPhoto på Mac och Bilder/iPhoto på iOS med varandra på något logiskt sätt – de känns nästintill inkompatibla med varandra. Slutligen erbjuder Flickr en hel terabyte gratis lagringsutrymme för alla konton, vilket betydligt mer generöst än Apples sparsmakade molnlagringsfilosofi.

Läs mer om Flickr Photo Books på Flickr:s blogg.

 

[related]Mer om Flickr[/related]
[display-posts tag=”Flickr” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”3″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!