by • 24 september, 2015 • NyheterKommentarer inaktiverade för Zara Larsson spelar in musikvideo på Göteborgs elbusslinje698

Zara Larsson spelar in musikvideo på Göteborgs elbusslinje

Hela denna artikeln är reklam.

Ovetande passagerare trodde knappt sina ögon när de klev på bussen den 7 september och hamnade mitt i en konsert med Zara Larsson.
Under Silent Bus Sessions spelade den svenska artisten två låtar i unik tappning på en av stadens nya elbussar. Nu släpps musikvideor från spelningen.
Syftet är att lyfta fram ElectriCity, samarbetet som möjliggjort den nya elbusslinjen.

Sedan i juni har resenärer i Göteborgs kollektivtrafik haft möjlighet att resa på ett nytt och betydligt tystare sätt än tidigare. Den 15 juni var det premiär för linje 55, som trafikeras av tre helt eldrivna bussar och sju elhybridbussar.

I tisdags startade kampanjen Silent Bus Sessions, då Seinabo Seys musikvideos gjordes tillgängliga. Nu släpps också de två musikvideorna från Zara Larssons konsert på elbussen.
Detta innebär världspremiär för den osläppta låten ”Better You”. Den andra låten är en nyinspelning av superhiten ”Carry You Home” från 2014.

– Det var en väldigt speciell inspelning. Dels att sjunga ”Better You” för första gången, men framför allt med tanke på att det ju är en ganska speciell miljö och att passagerarna inte riktigt visste vad som skulle hända, säger Zara Larsson.

Kampanj för ElectriCity
Silent Bus Sessions har producerats för att visa på hur tysta de nya elbussarna är – ljudnivån är så låg att det är möjligt att genomföra akustiska konserter och musikvideoinspelningar.
Det unika samarbetet som möjliggjort busslinjen heter ElectriCity och består av representanter från näringslivet, akademin, staden och regionen.

– Stigande ljudnivåer är ett stort hälsoproblem i världens storstäder. Därför är det vår övertygelse att elektrifierade persontransporter i städer är rätt väg framåt. Men för att verkligen åstadkomma skillnad krävs ett samarbete mellan fordonstillverkare, stadsplanerare, kollektivtrafik, energibolag och akademi, och det är just det samarbetet som är den unika styrkan i projektet ElectriCity, säger Niklas Gustafsson, Volvokoncernens hållbarhetschef.

Hela denna artikeln är reklam

Comments are closed.