Digital Livsstil

1Password kommer få stöd för passkeys

Smidig blir smidigare

Lösenordshanteraren 1Password har meddelat att de kommer införa stöd för passkeys.

Passkey är en lösenordsfri funktion utifrån hur vi i dag hanterar lösenord. Passkey sägs ersätta lösenord helt inom en inte allt för avlägsen framtid. 1Passwords stöd för passkey kommer rullas ut under början av det kommande året. 1Passwords passkey kommer fungera med Windows, MacOS, ChromeOS Android, iOS och Linux.

1Passwords tilltag gör att vi inte kommer behöva låsa in hos någon av teknikjättarnas specifika tjänst utan istället kan vi använda 1Password och kan använda det över flera tjänster. Utöver att 1Password berättade att de kommer ta det här steget meddelade de att deras VD har gått med i styrelsen för FIDO (Fast Identity Online) Alliance. FIDO Alliance är gruppen för industristandard som arbetar för lösenordslösa inlogg med teknikjättarna. Steve Won, 1Passwords produktchef säger:

Det här är vår möjlighet att vara fanbärare över flera plattformar, plattformarna kommer inte riktigt att lösa detta av sig själva.

1Password vill inte att passkey ska bli ytterligare en inlåsning utan tittar även på möjligheten att exportera passkey-funktionen mellan olika lösenordshanterare.

Via: Fast Company
Källa: 1Password

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!