Apple

A16 Bionic marginellt bättre än A15 Bionic enligt Geekbench-poäng

En liten boost i singelkärnigt

iPhone 14-modellerna har presenterats och någon har självklart lyckats få sina händer på en iPhone 14 Pro för att hårdtesta Apples senaste A16 Bionic-chip.

Kortfattat så är det inte mycket som skiljer fjolårets chip A15 Bionic och årets A16 Bionic. Båda har sexkärnig processor, femkärnig grafik och sextonkärnig Neural Engine men självklart finns det en hel del detaljer som skiljer dem åt också. När någon nu har lyckats köra ett Geekbench-test på senaste A16 Bionic så är chippet endast en aning bättre än fjolårets och har fortfarande 6 GB i RAM. Det är mest poängen i den singelkärniga delen av testet som den får ett något bättre resultat.

iPhone 13 Pro och dess A15 Bionic har fått poängen 1707 i singelkärnig prestanda och 4659 i flerkärnig prestanda medans A16 Bionic enligt det här testet fått poängen 1879 i singelkärnig prestanda och 4664 i flerkärnig prestanda. Det är fortfarande en arbetshäst och det viktigaste med A16 Bionic är ändå att den har tillverkats på 4-nanometerstekniken istället för 5-nanometerstekniken som A15 Bionic. Vilket är en av anledningarna till den förbättrade batteritiden i iPhone 14 Pro-modellerna.

Via: Macrumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!