Smarta Hem

Alexa kan nu detektera rinnande vatten eller färdig tvätt

Dessutom kan ultraljud användas för att detektera närvaro i ett rum

Amazon fortsätter att addera nya funktioner till sina smarta högtalare. Alexa Echo-högtalarna kan nu detektera rinnande vatten eller om tvätten är klar.

Det är funktionen “Custom Sound Detection” från Amazon som nu får möjlighet att känna igen två nya ljud. Alexa kan nu också detektera rinnande vatten eller om någon hushållsapparat signalerar att t ex tvätten är klar. Baserat på ljuden som detekteras kan du skapa rutiner eller påminnelser att något ska ske vilket kan vara att en lampa tänds i rött för att påkalla din uppmärksamhet.

Tidigare gick det också att få Alexa att känna igen dessa ljud men då fick röstassistenten tränas till att känna igen ljuden.

Rörelsedetektering med ultraljud

I samma uppdatering som rullas ut till fjärde generationens Echo och Echo Dot blir det nu också möjligt för dessa att detektera närvaro i ett rum. Via ohörbara ultraljudsvågor kan enheterna nu känna av om någon person finns i rummet. Denna detektering kan då trigga rutiner som tänder belysningen i det rum personen kom in i. Eller för den delen sänka temperaturen på radiatortermostaten om någon lämnar rummet.

Källa: Engadget

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!