Gaming

Alienware Aurora: När du vill vara säker på att få med allt

Speldator kategori över 30 000 kr

Det är aningen tjockt på vägarna när det kommer till marknaden för speldatorer, det finns hundratals olika märken och tiotusentals olika konfigurationer – om det ens räcker. För en annan är det då skönt att det finns tillverkare som levererar kompletta paket. Välj vilken prestanda och betala för det. Inga krångel med drivrutiner och vilka komponenter som passar ihop.

Är du den som vill välja ett känt globalt märke och samtidigt hävda dig över julgranen med alla RGB-dioder så hamnar valet hyfsat lätt på Dells Alienware. På webbsidan finns det 9 val att göra och vi fick valet topputrustad dator utan att det blir löjligt vilket betyder alternativet med det absolut snabbaste grafikkortet som finns på marknaden, Nvidia GeForce RTX 2080 Ti OC men bara ett. Det dyraste alternativet har två. Snabbaste i9-processorn från Intel och 16 GB DDr4-minne. OC står för Overclocked Edition för övrigt. Ti står för Titanium och betyder att det är det kraftfullaste av den redan kraftfullare modellen.

Spelindustrin definieras just nu av just vad grafikkortet kan pumpa ut i kombination att vätskylning inte bara är ett krav för att kyla ner allting utan att det låter som ett vindkraftverk utan också en image-fråga och slutligen då det här med att allting skall lysa.

Alienware Aurora är hyfsat smakfull i det sammanhanget. Smala streck på sidorna och strömknappen som består av en upplyst logga. Till detta kommer mjukvara som gör att du kan styra all belysning hur du vill ha det. I den mjukvaran kan du också ställa in om du vill överklocka processor och grafikkort men även strömstyrka som skall leveras in till komponenterna som helhet samt hur mycket kylning den behöver generera.

Till det så har vi en enhet med alla möjliga och omöjliga anslutningar, Runt 15 USB-ingångar, det skall visst vara fler men jag hittade inte dem alla, fyra olika typer av ljudin och utgångar. Flera HDMI och Display-port-kontakter. De sistnämnda redo att ta in ett avancerat VR-headset dessutom.

https://youtu.be/CSL2ffnYAAM

Det finns egentligen ingen kritik att ge till ett sådant här bygga. Den utlovas högsta prestanda i alla spel och leverera också på det löftet – priset är ungefär där du hamnar om du bygger själv lite beroende på vad du fokuserar på.  Det enda vi önskar oss är något färre kontakter, det är en pjäs som inte tar några risker men visst hade det varit trevligt med endast en sladd från skärm till dator och möss och tangentbord som lyckas hålla input-lagen låg som trådlösa. Genom att göra allt rätt står man inte riktigt ut från mängden som man kunde göra när man äger all hårdvara självt.

Specifikationer

  • Geekbench OpenCL: 315298. Single-Core Score 5266 Multi-Core Score 26521
  • Processor: Intel Core i9 9900K
  • Ram: HyperX 16 GB DDR4-Minne på 2666 MHz
  • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti OC med 11 GB GDDR6
  • Pris: Testdatorn kostar 32990 kronor – modellen har ett frånpris på 9490 kronor.
  • Säljs via Dell.

https://youtu.be/iR0nNX1d4mg

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!