Övrigt

Alla tre musikjättar nu med på Apples streamingtåg

Array-musikstreaming-ikoner

För bara några dagar sedan skrev vi om Apples ivriga arbete med att försöka sluta avtal med de tre största skivbolagen och deras förlag innan WWDC på tisdag, och nu verkar det som att Apple har lyckats ta sig över den sista höga tröskeln. Warner och Universal med respektive förlag har Apple sedan tidigare lyckats sluta avtal med, och under gårdagen framkom det uppgifter om att Apple nu också lyckats skriva ett avtal med Sony och Sonys förlag Sony/ATV.

Enligt AllthingsD består avtalet med Sony/ATV av ett tvåårigt “introduktionsavtal” där Apple får betala 10% av alla annonsintäkter som den nya musiktjänsten kommer att generera. Efter dessa två år kommer avtalen att omförhandlas.

De senaste spekulationerna och ryktena om hur tjänsten kommer att se ut rent funktionellt pekar fortfarande mot ett Pandora-liknande upplägg, där vi som användare visserligen får betydligt större kontroll över musiken än vanlig radio, men långt ifrån den valfrihet som exempelvis Spotify och Wimp erbjuder. Att skivbolagen och förlagen enligt dessa uppgifter kommer ta en viss procent av just reklamintäkterna förstärker tyvärr farhågorna om att det är just en Pandora-liknande tjänst Apple kommer presentera.

Läs också:
Apples streamingtjänst för musik allt närmare en lansering

[via:http://www.macrumors.com/2013/06/07/apple-continues-to-prep-for-iradio-launch-next-week-signs-sony-publishing/ “MacRumors”]
[source:
http://allthingsd.com/20130607/apple-signs-sony-up-for-iradio-now-has-all-three-major-music-labels-on-board/ “AllThingsD”,
http://allthingsd.com/20130607/apple-signs-sony-publishing-up-for-iradio-too/ “(2)”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!