Smarta Hem

Allt-i-ett-lösningen från SwitchBot som städar hemmet

Vi tog ett snack med SwitchBots medgrundare på IFA 2023

Antalet företag på årets elektronikmässa IFA 2023 i Berlin var otroligt många och alla ville synas. Ett företag som drog till sig besökare var SwitchBot.

På elektronikmässan IFA 2023 i Berlin fick vi ett snack med Richard Mou som är medgrundare till kinesiska företaget SwitchBot. Företaget har gjort sig ett namn sedan de grundades 2017 genom att tillhandahålla produkter som gör våra hem smartare. Vi tittade in i deras monter och var så klart intresserade av deras nya allt-i-ett-robotdammsugare som visades upp för några veckor sedan.

För den som eventuellt missat deras nya robotdammsugare SwitchBot S10 så kan vi berätta att det inte bara är en robotdammsugare utan en hel del mer. Först av allt så är den konstruerad för att vara självgående vilket innebär att vattenpåfyllning till deras mopp i form av en rullborste, sköter sig själv då den ansluts till befintlig vattenledning i hemmets ytor där detta finns, exempelvis tvättstuga, kök eller badrum. Detta innebär att det inte behövs en laddstation som har behållare för rent och smutsigt vatten vilket ju är ganska trevligt.

Utöver att kunna dammsuga och moppa golven så kan den också ska kunna användas för att fylla på deras luftfuktare, Humidifier 2, så att denna alltid har vatten i sin behållare. Rekommenderat pris för SwitchBot S10 är 1 200 amerikanska dollar när den lanseras via ett Kickstarter-projekt i oktober månad.

Richard visade även upp deras senaste gardinmotor Curtain 3 som nu ska vara ännu tystare men precis lika lättinstallerad som tidigare. Denna finns i olika modeller beroende på om man vill använda en gardinstång eller gardinskena. Det går dessutom att koppla till en liten solpanel vilket då innebär att det inbyggda batteriet sköter sig själv utan att behöva laddas upp manuellt. Vi fick med oss två versioner av dessa gardinmotor som kommer att testas för kommande recensioner här på Teknikveckan.

En glädjande nyhet från SwitchBot är att deras senaste hub, SwitchBot Hub 2 nu har stöd för Matter vilket då innebär att kompatibla produkter anslutna till denna även exponeras i Apple Home. En smart detalj med denna hub är att SwitchBot byggt in en sensor i strömkabeln som mäter både temperatur och luftfuktighet vilket visas på displayen om så önskas. Richard var vänlig nog att även skicka med oss en SwitchBot Hub 2 så att vi kan testa lite mer och givetvis kommer det en recension på denna också!

Har du hoppat på SwitchBot-tåget än och vilket produkter uppskattar du mest?

Källa: SwitchBot

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!