Apple

Allt nytt i Apples iOS 15.5

Lite kärlek till HomeKit

Apple har släppt iOS 15.5 fritt för alla och här är nyheterna.

Även om vi (förhoppningsvis) snart kommer få se iOS 16 presenteras på WWDC betyder inte det att Apple inte fortsätter att finlira på iOS 15.

Först ut är appen Hem:

Apple har uppdaterat Hemappen med att nu varna när en kritisk situation uppstår. Till exempel om brandvarnaren går kommer Hemappen meddela om att den gjort så. Även om telefonen är inställd på Stör ej-läge.

HomePod kommer nu visa signalstyrkan i Hem appen. Det här är mycket trevligt då HomePod fungerar som hemhub och en Hemhub vill vi ska ha bra signalstyrka.

HomePod Homekit 15.5

Signalstyrkan får vi fram genom att trycka en gång på Wi-Fi-nätverk

Plånbok:

Här är den största uppdatering för länderna som har tillgång till Apple Card. Apple Card i Plånboksappen refererar i iOS 15.5 till det fysiska kortet. Här i Sverige får vi nöja oss med att iTunes pass har blivit uppdaterat och refererar numera till vårt Apple konto och saldot där. Apple Cash Card (som än inte finns i Sverige) kan nu skicka pengar direkt i Plånboksappen istället för bara genom iMessage som det tidigare varit.

Sist men inte minst kan vi i Europa nu få in våra Covidpass i plånboken genom appar. Tidigare har det gått till så att genom att skanna QR-koden med den inbyggda kamera-appen i iOS kan både appen plånbok och appen hälsa hämta och visa informationen om covidbevis från E-hälsomyndigheten. Nu kan vi även lägga till den här datan från andra appar som hanterar journaler.

Covidbevis plånbok

Podcast:

Det är nu fullt möjligt att begränsa hur många avsnitt av en podcast vi laddar ner. Under inställningar går det att ställa in antalet nedladdade avsnitt av en specifik podcast. Det här är mycket trevligt för att hålla koll på att podcasterappen inte tar upp allt för mycket utrymme på telefonen.

Annat: 

Med iOS 15.5 stöder iPhone något som kallas DualSense adaptiva trigger-firmware-funktion. Det här gör att fotografier tagna med iPhone på känsliga platser, som förintelserelaterade platser, inte kommer dyka upp under minnen i Bilderappen.

Tillbaka efter att ha försvunnit i iOS 15.4 är ett tredjeparts-API för att styra musikuppspelningshastigheten.

Appar som tillhandahåller magasin, nyhetstidningar, böcker, ljud, musik och video som primär källa i appen kan nu länka till externa hemsidor, till exempel för att hantera sitt användarkonto.

Sist men inte minst kräver nu Universal Control nu att både din iPad är på iPadOS 15.5 och att Mac är på macOS 12.4.

Rättelse: Det påstods i en tidigare version av den här nyheten att Covidbevis först kunde läggas till i Apples Hälsa och Plånbok med iOS 15.5. Korrekt information är att det varit möjligt sedan iOS 15.4. Uppdateringen i iOS 15.5 är följande: “verifierbara hälsojournaler stöder nu att lägga till vaccinationsposter i formatet EU Digital COVID Certificate (EU DCC) i apparna Wallet och Health. (79917344)” länk till Apple

Källa: Apple 

Läs mer
Inga inlägg!