Apple

Allt vi vet om iPhone 14-serien

Snart är det dags!

Nu är det inte många dagar kvar tills iPhone 14-serien ska visas upp och nedan går vi igenom alla rykten kring de nya modellerna som officiellt visas upp den 7 september.

Två hål blev ett

Ett rykte som har cirkulerat länge är att sensorpanelen som finns längst upp på framsidan av telefonen kommer ha två mindre hål för att maximera skärmytan. Nu verkar dessa två hål bli ett genom att Apple digitalt gör glappet mellan de två hålen svarta. I detta digitala glapp så kommer indikeringslamporna som visar om kameran eller mikrofonen är igång lysa. Eftersom FaceTime-kameran och sensorerna har flyttats ned en bit från toppen av skärmen så kommer vissa appar ha kontroller i toppen av skärmen som till exempel kamera-appen. Värt att nämna är att det ser ut som att det bara är iPhone 14 Pro-serien som får den nya sensorpanelen, på de lite billigare modellerna kommer gamla sensorpanelen fortfarande att vara kvar.

Nya namn och mini är död

Mycket pekar på att Apples minsta telefon iPhone mini som är på 5,4 tum kommer att gå i graven och istället så kommer hela iPhone 14-serien bestå av iPhone 14 (6,1 tum), iPhone 14 Plus (6,7 tum), iPhone 14 Pro (6,1 tum) och iPhone Pro Max (6,7 tum). Så totalt kommer det finnas två olika storlekar att välja på och väljer du Pro-serien så kommer bland annat skärmens uppdateringsfrekvens vara högre (120 Hz) men mer om det snart.

iPhone mini på 5,4 tum

Sparsamt med nyheter om du köper iPhone 14

iPhone 14 och iPhone 14 Plus ser ut att bli en relativt liten uppgradering om du redan har en iPhone 13. De två modellerna ryktas få samma A15-processor som iPhone 13 har idag men kamerorna får sig en uppdatering. FaceTime-kameran på framsidan av telefonerna kommer ha Apples vidvinkelkamera och stöd för autofokus kommer även finnas. När det kommer till RAM så ser modellerna ut att få 6 GB RAM mot de tidigare 4 GB samt ett uppdaterat modem för snabbare 5G som eventuellt även gör att vi kan koppla upp våra telefoner mot satellitsystem om vi skulle behöva ringa 112 men saknar mottagning.

iPhone 14 Pro – fokus på kameran

Utöver den uppdaterade sensorpanelen som vi redan har pratat om så kommer iPhone 14 Pro-serien få en ProMotion-skärm som kan gå från 1 Hz upp till 120 Hz. Eftersom den kommer kunna gå ned till 1 Hz så kan vi nästan räkna med att telefonen kommer ha ett always-on-läge så skärmen visar information på låsskärmen hela tiden. Detta kan vara praktiskt om du enkelt vill läsa ett sms utan att behöva sträcka dig efter telefonen och tända upp skärmen.

Färgerna som ryktas komma i år

FaceTime-kameran på framsidan av iPhone 14 Pro kommer få samma ultravidvinkelkamera som iPhone 14 samt stöd för autofokus. På baksidan av telefonen så kommer kamerabumpen ha växt till sig en aning då det ryktas att en 21 procent större sensor kommer husera där. Detta kommer öppna upp för ännu krispigare foton i 48 megapixel och möjlighet att att filma i 8K. iPhone 14 Pro-serien ska enligt rykten släppas i en ny lila färg och kommer att gå att köpa med upp till 2 TB intern lagring. Pro-serien kommer utrustas med 6 GB RAM och den senaste A16-processorn.

Vad kan de tänkas kosta?

Att sia om priserna i dessa tider är otroligt svårt men många tror att iPhone 14-serien kommer ligga på samma pris som iPhone 13 gör idag medans iPhone Pro-serien kommer gå upp 100 dollar i pris jämfört med iPhone 13 Pro.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!