Smarta Hem

Amazon inleder samarbete med Tile

Tillsammans ska de försöka ta sig an konkurrensen från AirTag

Det finns väl ingen som undgått att Apple nyligen lanserat sina AirTags? Eller att Tile tycker lite sämre om konkurrensen kring denna produktkategori.

Apple använder sig av “Hitta”-nätverket för att kunna detektera och lokalisera borttappade produkter. Med tanke på mängden produkter från företaget som finns ute på marknaden så får de ett ganska stort försprång gentemot konkurrenterna.

Nu slår sig dock Amazon samman med Tile i USA i ett samarbete för att underlätta för användare av just Tile. Detta innebär att Amazon’s nätverk “Sidewalk” som primärt används av deras egna produkter, men även partnerprodukter, nu ska kunna användas av Tile för att spåra borttappade prylar. Amazon Sidewalk, är för er som inte känner till det, ett nätverk där produkter från bland annat Amazon och Ring tillsammans bygger ett eget nätverk för att förbättra räckvidden för produkterna i och utanför hemmen. I praktiken innebär detta miljontals enheter i form av Echo-högtalare och Ring Videodoorbells som nu ger Tile en skjuts i funktionaliteten. De kommer att använda Bluetooth-signaler i Sidewalk nätverket för att detektera borttappade enheter.

Tile Pro

När det gäller säkerhet så vidhåller Amazon att deras Sidewalk-nätverk har tre lager av kryptering så troligtvis fullt nog för de flesta användare. Har du en drös av Amazon-enheter i ditt hem så kommer den produkt som detekterar din borttappade Tile Tracker att signalera detta.

Samarbetet med Tile börjar rullas ut i juni månad, dock endast i USA så de som är utanför får förlita sig på samma spårningstaktik som de har idag. Vad som händer i framtiden återstår att se.

Källa: AppleInsider

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!