Smarta Hem

Amazon presenterade sina höstnyheter

Robot och större skärm för hemmet ska hjälpa dig hålla koll bättre

Amazon höll precis sitt höstevent och passade på att presentera en hel del nyheter. Förutom en ny hemhubb med 15″ skärm så fick vi se en robot vid namn Astro.

Nyheterna kring det smarta hemmet fortsätter att hagla in och nu var det dags för Amazon att presentera sina. Största nyheten var en robot för framtiden vid namn Astro som ska kunna ha koll på hemmet åt dig. De presenterade dessutom en 15″ smart skärm som är tänkt att bli familjens hubb för att ha koll på saker och ting. Givetvis har även röstassistenten Alexa fått sig lite kärlek och uppdaterats så den blir smartare för användaren.

Alexa blir smartare

Deras röstassistent Alexa blir lite smartare genom introduktion av ett par nya funktioner:

  • familjen blir mer organiserad genom inköpslistor, receptrekommendationer, påminnelser
  • gemensam kalender för hela familjen
  • påminnelsenotiser på skärmen
  • håll koll på dina Amazon-leveranser
  • hitta borttappade Echo Buds
  • lista dina favoritprylar för enkel åtkomlighet
  • få notiser från dina äldre i familjen
  • mer möjligheter till rutiner
  • skräddarsydda ljud för dina notiser
  • ökad integritet m m

Roboten Astro för ditt hem

Astro från Amazon

Amazon presenterade också en robot för hemmet. Primärt är den tänkt till att hålla koll på hemmet och familjens medlemmar både när du är hemma, på jobbet eller bortrest. Astro kan röra sig fritt i ditt hem och via inbyggda kameror kan du se vad som händer. Den kan dessutom påminna dig eller andra i familjen om något ska göras. Roboten Astro är kompatibel med Ring så du kan känna lite extra säker i hemmet. Självklart har Astro även inbyggd röstassistent, högtalare samt en 10″ skärm så du kan få svar på dina vanligaste frågor.

Roboten laddas via en dockningsstation vilket tar cirka 1 timme tills att den är fulladdad. Bakom skärmen kan en stång fällas upp som i ett periskop som innehåller en 12 MP RGB/IR-kamera som kan skanna av omgivningarna så att det inte bara är på marknivå som information hämtas.

Amazon Astro

Det finns även möjlighet att bak till på Astro placera ut flaskor med t ex vatten om man vill vara på säkra sidan att äldre får lite vätska under dagen. Så att de inte glömmer bort det… Roboten har även möjlighet att via USB-C kunna ladda upp din mobiltelefon.

Priset för Astro är USD 1499 men är du riktigt sugen så kan den bli din för “endast” USD 999.

Amazon Echo Show 15

Amazon Echo Show 15

Med sin nya och större röstassistent, Echo Show 15, är tanken att denna ska vara hemmets hubb. Till skillnad från tidigare versioner av deras smarta högtalare med display så är detta bara en skärm vilket gör den lämplig att hänga på väggen. Det är också möjligt att montera den ståendes om du hellre vill det. Strömma film i 1080p (även Netflix), håll koll på vad som ska göras och se recept samt en massa annat. Den större skärmen gör att du kan få en bättre överblick över dagen för hela familjen tillsammans med väder, inköpslistor och andra påminnelser.

Echo Show 15 är utrustad med processorn “Amazon AZ2 Neural Edge” som hanterar data lokalt på enheten.

Amazon Echo Show 15

Funktionen “Visual ID” känner igen dig och ger dig anpassade notiser och information på skärmen. Allt detta sker också lokalt på enheten så inget sker via molnet.

Enheten har också inbyggd 5 MP-kamera så du kan hålla kontakten med vänner på distans. Det är också möjligt att via bild-i-bild se vad som händer via en kompatibel övervakningskamera. Dessvärre är det inte möjligt att skräddarsy utseendet helt på skärmen vilket gör att den inte blir perfekt lämpad som en smart hem-hubb. Halva skärmen upptas alltid av den information som är anpassad för familjen och hemmet.

Amazon Echo Show 15

Priset för Echo Show 15 blir USD 249.

Första smarta termostaten i sortimentet

Amazon Smart Thermostat

Dagen till ära presenterades också en smart termostat som är den första från företaget. Här är tanken att Alexa ska kunna reda ut när du är hemma eller inte och på så sätt anpassa temperaturen i hemmet. Den inbyggda intelligensen i Alexa ska kunna avgöra detta vilket på sikt ska kunna leda till besparingar kring energiräkningen men också för miljön. Enligt uppgift ska den fungera med de flesta 24V HVAC-systemen på marknaden. Termostaten är framtagen i samarbete med Honeywell och Resideo.

Amazon Smart Thermostat är aggressivt prissatt och kostar endast USD 59,99 vilket får anses vara betydligt billigare än vad konkurrenterna kan visa upp.

Amazon Smart Thermostat

Vill du se hela presentationen kan du göra det här nedan.

Källa: Amazon

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer