Smarta Hem

Amazon vill expandera sitt Sidewalk-projekt till offentligheten

Studentområden, stadsparker och kommersiella fastigheter står på tur via ny produkt

Amazon har presenterat en ny produkt som ska ta deras Sidewalk till parker, torg och städer i större utsträckning. Nya Bridge Pro installeras nu på universitet.

Amazon Sidewalk är ett projekt fokuserat på att förbättra trådlösa nätverk för uppkopplade enheter. Sidewalk använder sig av frekvenser med låg bandbredd vilket ska ge bättre räckvidd för uppkopplade enheter i våra hem. Men också för att kunna vara uppkopplade om ditt eget nätverk hemma skulle gå ner, detta genom att då kunna använda sig av närliggande nätverk från t ex grannar.

Projektet presenterades redan 2018 men det var först under förra året som de började aktivera tjänsten i utvalda produkter från deras egna sortiment, då främst Echo-högtalare. Nu kan utvalda produkter från Ring och Tile ha åtkomst till Sidewalk.

Amazon Sidewalk Bridge Pro

Nu vill Amazon ta Sidewalk ett steg längre genom att försöka erbjuda tjänsten professionellt för att täcka t ex studentområden och parker för att nämna några exempel. Detta ska bli möjligt genom den nya produkten som tillverkas av Ring och vars officiella namn är “Amazon Sidewalk Bridge Pro by Ring“. Enheten kan monters såväl inomhus som utomhus även om den får bäst effekt av att placeras utomhus på en högre nivå där den kan täcka upp hundratals enheter upp till 8 kilometer beroende på lokala omgivningar.

Tester pågår just nu där Amazon ingått partnerskap med Arizona State University där de senare ska installera dessa i lyktstolpar på sitt studentområde. Universitetets teknologiska kontor planerar att ansluta olika typer av sensorer till dessa för att övervaka luften på området.

Det ser ut som att Amazon kommer att fortsätta sin satsning på Sidewalk och berättar att tusentals företag redan hört av sig med frågor om hur det kan användas i kommersiellt syfte.

Källa: Techcrunch

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!