Apple får kritik för “rasistiska” Emoji-symboler

I de kommande versionerna av iOS och OS X har Apple lagt till nya Emoji-symboler som bättre ska överensstämma med mångfalden bland oss människor. Dock har den Lego-gula som tidigare varit rasneutral standard fått kritik från Asien då personer där helt enkelt tycker att den är alldeles för gul och inte representerar dem på rätt sätt.

Kanske tar Apple åt sig av kritiken då exempelvis Kina är en väldigt stor och viktig marknad för företaget eller så är det helt enkelt en storm i ett vattenglas. Det är kanske inte alls tänkt att den gula var menat att representera en folkgrupp utan helt enkelt är dagens neutrala som helt enkelt även får vara kvar i framtiden.

[via: http://www.cultofmac.com/313375/apples-new-emojis-arent-racist/ “Cult of Mac”]
[source: http://www.japantimes.co.jp/news/2015/02/25/business/tech/apple-emoji-go-racially-diverse-yellow-tone-draws-flak/#.VO29TkLpjiF “The Japan Times”]

Läs mer

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!
Inga inlägg!