Apple

Apple lanserar Apple Business Essentials för mindre företag

En utmanare till Jamf?

Via ett pressmeddelande berättar Apple att de lanserar Apple Business Essentials för mindre företag så det skall bli enklare att hålla koll på de anställdas datorer.

Apple Business Essentials är en helt ny tjänst från Apple som skall underlätta hanteringen av Apple-produkter för mindre företag med upp till 500 anställda. Med tjänsten så blir det lättare för företagen att få ut utrustning till sina nyanställda, eller de som skall byta ut sina enheter mot nyare. Precis som med andra MDM-lösningar (Mobile Device Management) på marknaden så kan man med Apples tjänst effektivisera hela processen genom att automatiskt skicka ut appar, uppdateringar, inställningar så som WiFi-lösenord, VPN-profiler och mycket mer på de anställdas datorer.

När det kommer till säkerhet så går det även att aktivera FileVault på samtliga datorer så de är krypterade och om en dator blir stulen eller tappas bort så kan man aktivera Activation Lock. I tjänsten ingår även ett dedikerat iCloud-konto för arbetet där filer och annat automatiskt säkerhetskopieras.

Tjänsten lanseras som beta i USA idag och kostar 2,99 dollar per månad per enhet, 6,99 dollar för en anställd med tre enheter och 200 GB iCloud-lagring och 12,99 dollar för en anställd med tre enheter och 2TB iCloud-lagring. Tjänsten kommer lanseras skarpt och i fler länder (hoppas vi) under våren 2022. Om detta kommer att gå att använda synkat med AD (Active Directory) som många företag använder sig av lyckades vi inte hitta information om.

Källa: Apple

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer