Apple

Apple Maps blir bättre i Norden

Apple har åkt runt och mappat

Flera större länder runt om i världen har en rad fina funktioner i Apple Maps som inte har varit tillgängliga här i Sverige men idag blir det ändring på det och hos våra nordiska grannar.

Idag har Apple släppt en uppdatering till Apple Maps här i Norden som görs per automatik så du behöver inte uppdatera din telefon utan det är bara att hoppa in i kart-appen och testa de nya funktionerna. Den platta, lite tråkiga kartan som vi har i Apple Maps har gjorts om från grunden och Apple har kört runt med sina bilar och gjort det hela betydligt bättre. Nu kommer vi få en snabbare och mer exakt navigering där vi kan se hus, parker, flygplatser, köpcentrum och mycket mer i kartan.

Maps har byggts om från grunden, med bättre navigering, rikare detaljer, mer exakt information om platser och märkvärdiga funktioner som endast Apple kan leverera, som Look Around, Natural Language Guidance och mer. Nu är det enklare än någonsin för användare att hitta de platser de älskar och komma dit de ska.

Utöver den uppdaterade kartan som visar vårt land betydligt mer detaljerat än tidigare så kommer Siri på ett mer naturligt sätt berätta vart vi ska gå eller köra när vi har navigationen igång. Ett exempel är att hon säger saker som “vid nästa trafikljus, sväng vänster”. Vi får även Lane guidance som gör att det är lättare att lägga oss i rätt fil direkt och inte råka svänga vid fel tillfälle. När vi har navigationen igång så kommer vi även se hastighetsbegränsningar så om vi missar hastighetsskylten så kan vi alltid snegla ned i appen och se vilken hastighet det är på vägen.

Vill du göra flera stopp på vägen så kommer multistop-routing nu till norden så det går att lägga in upp till 15 stopp i förväg under din färd och dessa går att synka mellan Mac och iPhone så du kan planera rutten på datorn och sedan få upp den i mobilen. Om du ska till en släkting eller vän så kan du nu även skicka ett meddelande till dina kära med ett knapptryck så de vet när du kommer att anlända.

Om du är till fots så kan du utforska stan du befinner dig i med hjälp av Look Around där vi får en interaktiv gatunivåbild med 3D-foton så du enkelt kan se hur det ser ut på platsen du vill till. Om du vill aktivera läget så är det bara att klicka på den lilla kikaren i kart-appen.


När du är till fots och ska till en specifik plats så kan du även aktivera så du får steg-för-steg vägbeskrivningar hur du ska gå genom att lyfta upp din telefon och då ser du vart du ska gå med hjälp av AR. Stora härliga pilar kommer visa när det är dags att svänga. En annan kul grej är att vi kommer att få fler inomhuskartor vilket kan vara perfekt när man befinner sig i ett stort köpcentrum eller en flygplats och vill hitta till en specifik plats. Något som dock är tråkigt är att det ännu inte finns navigation för cykelbanor, något som gör att i alla fall undertecknad måste gå till Google Maps och köra det istället.

Uppdateringen av Apple Maps har skickats ut idag och det krävs som sagt ingen uppdatering av iOS utan det är bara att gå in i kart-appen och börja använda de nya funktionerna och de släpps i Sverige, Finland och Norge.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!