Apple

Apple nekade Microsoft att släppa Xbox-exklusiva titlar i App Store

Nixbox!

När Microsoft tänkte släppa spelstreamingtjänsten xCloud till iOS förra året blev det blankt nej. Nu avslöjar privata e-postmeddelanden delar av förhandlingen.

App Stores riktlinjer blev en stor snackis förra året när flera spelstreamingtjänster nekades att släppas till App Store. En av dessa var Microsofts xCloud tillsammans med deras Xbox-bibliotek. Enligt App Stores riktlinjer krävs att spel släpps som individuella appar och att molntjänster med spelbibliotek är förbjudet.

The Verge har nu fått ta del av Microsofts förhandling med Apple över e-post som tydligt visar hur Microsoft försökte till det yttersta att få släppa xCloud till App Store. Microsoft gick så långt som att erbjuda att sina exklusiva Xbox-titlar skulle finnas tillgängliga i App Store tillsammans med beskrivning och betygsättning. Men nekades ändå av Apple med anledningen att även dessa titlar skulle omdirigera användaren till xCloud istället för att vara enskilda appar.

Ytterligare anledning till att xCloud aldrig släpptes till App Store var att Microsoft skulle ta betalt för spelen genom molntjänsten utanför App Stores avgift på 30 procent. xCloud och andra spelstreamingtjänster erbjuds numera genom webbläsare till iPhone utanför App Stores riktlinjer.

Källa: The Verge

Läs mer

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!
Inga inlägg!