Apple

Apple presenterade Mac Mini med M2 och M2 Pro

Mer prestanda och bättre anslutningsmöjligheter i samma lilla format

Ryktet visade sig stämma och idag presenterade Apple nya uppdaterade Mac Mini. Den populära minidatorn kommer i två olika modeller med M2 och M2 Pro-chippen.

Apple presenterade för en stund sedan nya uppdaterade modeller av Mac Mini, en med processorn M2 och en med M2 Pro. Med de nya uppdaterade versionerna kan användaren nu köra krävande arbetsflöden för första gången på en kompakt dator. Utöver högre prestanda fås mer enhetligt minne och avancerade anslutningsmöjligheter, bland annat stöd för upp till två skärmar på M2-modellen och upp till tre skärmar på M2 Pro-modellen.

Mac Mini M2

Mac mini med M2 har en åttakärnig processor med fyra prestandakärnor och fyra effektivitetskärnor och en tiokärnig grafikprocessor. Den går att konfigurera med upp till 24 GB enhetligt minne och med 100 GB/s bandbredd går bildredigering i Adobe Photoshop och liknande upp till 50 procent snabbare än på föregående generation.

M2-modellen har två Thunderbolt 4-portar och stöd för upp till två skärmar. Det finns två usb-a-portar, en HDMI-port, en Gigabit Ethernet-port med alternativ för 10 GB samt ett uppgraderat hörlursuttag med stöd för hörlurar med hög impedans. För trådlös anslutning har de dessutom de senaste standarderna med wifi 6E för upp till dubbelt så snabb genomströmning som tidigare samt Bluetooth 5.3.

Nya Mac Mini med M2 och M2 Pro-processorn kan beställas redan idag och levereras den 24 januari. Pris startar på 8495 kronor.

Mac Mini M2 Pro

Nya Mac Mini M2 har en upp till tolvkärnig processor med åtta prestandakärnor och fyra effektivitetskärnor, en upp till 19-kärnig grafikprocessor, 200 GB/s minnesbandbredd – dubbelt så mycket som M2 – och stöd för upp till 32 GB minne.

M2 Pro-chippet är designat för oerhört strömsnål och betydligt snabbare uppspelning och kodning av video tack vare en kraftfull mediemotor. Denna mediemotor hanterar populära videokodekar på nolltid och kan spela upp till fem videoströmmar samtidigt i 8K ProRes 422 med 30 bilder/sekund eller upp till 23 videoströmmar samtidigt i 4K ProRes 422 med 30 bilder/sekund.

M2 Pro-modellen har fyra Thunderbolt 4-portar och stöd för upp till tre skärmar. Den har också stöd för en 8K-skärm. Det finns precis som i M2-modellen två usb-a-portar, en HDMI-port, en Gigabit Ethernet-port med alternativ för 10 GB samt ett uppgraderat hörlursuttag med stöd för hörlurar med hög impedans. Anslutning trådlöst via de dessutom de senaste standarderna med wifi 6E5 för upp till dubbelt så snabb genomströmning som tidigare samt Bluetooth 5.3.

Modellen med M2 Pro är upp till 14 gånger snabbare än den snabbaste Intel-baserade Mac mini-modellen.

Nya Mac Mini med M2 Pro-processorn kan beställas redan idag och levereras den 24 januari. Pris startar på 18 495 kronor inkl moms för M2 Pro-versionen.

Se dagens presentation från Apple

Blir det ett köp?

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!