Övrigt

Apple presenterar iPhone SE – nya 4-tummaren

Även denna gång visade sig ryktena stämma väldigt bra; iPhone SE har presenterats som Apples nya modell för dig som inte vill ha en större iPhone än 4 tum – och det är utan tvekan ett väldigt kompetent alternativ till iPhone 6s.

Med över 30 miljoner sålda 4-tums-iPhone förra året förstår Apple att det är ett viktigt segment att fortsätta finnas tillgängliga i, och äntligen får vi som uppskattar den mindre formfaktorn en rapp 4-tumsmodell.

Pris och tillgänglighet

iPhone SE ersätter iPhone 5s och har fått ett startpris på 399 dollar, vilket snabbt översatt bör landa på omkring 4500-5000kr. Om du inte nöjer dig med 16GB lagringsutrymme kan du få 64GB för en tusenlapp extra.

iPhone SE kommer kunna förbokas från och med 24 mars med leverans 31 mars, Sverige är tyvärr inte med i den första lanseringsvågen. Däremot kommer modellen att “finnas i 100 länder” innan maj är slut.

Screen Shot 2016-03-21 at 19.32.54

Samma design som iPhone 5

Designmässigt är det inte mycket nytt – iPhone SE ser mer eller mindre ut som en iPhone 5, om inte till och med exakt likadan. Färgvalen som finns är i enlighet med Apples numera standardfärger; silver, rymdgrå, guld och rosa guld.

Screen Shot 2016-03-21 at 18.33.30

Snabb som iPhone 6s

Innanmätet är däremot helt utbytt. Processorn i iPhone SE är densamma som finns i iPhone 6s, 64-bitars A9-processor med ackompanjerad M9-chip, som därför också ska ha lika hög prestanda som storebror. Även funktioner som “Hey Siri” fungerar på iPhone SE just tack vare att det är samma processorer.

Kameran är densamma som den i iPhone 6s på 12 megapixlar med slow-mo, “dual tone”-blixt och allt det som du som har en senare modell av iPhone är van vid inklusive videoinspelning i 4K-upplösning.

Screen Shot 2016-03-21 at 19.32.33

Ingen 3D touch

iPhone SE har inte någon tryckkänslig skärm, 3D touch, men kan ändå ta Live Photos. Enligt Apple ska iPhone SE trots samma formfaktor som 5 och 5s vara “betydligt bättre batteriförbrukningsmässigt”.

Om allt Apple säger stämmer är i själva verket iPhone SE, bortsett från design och 3D touch, lika duglig som Apples flaggskepp iPhone 6s. Bra för dig som uppskattar den mindre formfaktorn.

Läs mer om iPhone SE på Apples webbsida

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!