Apple

Apple presenterar nya Apple Watch Series 8

Den känner av din värme

Apple kickade igång eventet med Apple Watch Series 8 och den största nyheten blev temperatursensorn.

Det blev inga raka kanter i år heller men däremot blev det en temperatursensor som kommer se det till att hålla koll på både temperaturförändringar och menscyklar. Designmässigt så ser den identisk ut med Apple Watch Series 7 och Apple har lagt stort fokus på kvinnors hälsa i år.

Med Apples cykelkoll kommer du att kunna få data över när ägglossning kan ske och även uppskattad data för tidigare ägglossningar. Temperatursensorn kommer att läsa av temperatur var femte sekund under natten och känna av förändringar i din bastemperatur. Den kommer även fungera i symbios med EKG och pulsmätaren för att ge dig en bättre överblick på din hälsa.

Nya krockdetektor ser till att kontakta larmtjänsten om du hamnar i en trafikolycka. Den nya algoritmen ser till att den känner av vart bilen kan ha krockat och fungerar på majoriteten av alla privatägda bilar. Med nytt 3-axlig gyroskop och accelerometer i klockan kommer den att kunna läsa av stötar i upp till 256 g-krafter och registrerar datan i upp till 3 000 gånger per sekund.

Apple Watch Series 8 får likt de tidigare klockorna 18 timmar batteri tid men Apple presterade även ett nytt batterisparläge som släpps till alla Apple Watch från Series 4 och framåt. Det ska göra att klockan ska kunna hålla i 36 timmar men fortfarande bibehålla nödvändiga funktioner.

Apple Watch Series 8 kommer i aluminumfärgerna Midnatt, Stjärnglans, Silver, Product (RED) och rostfritt stål kommer i färgerna Silver, Guld och Grafit. Priset för storleken 41 millimeter startar på 5 495 kronor med aluminium och GPS, 6 695 kronor för GPS + Cellular. Priset för storleken 45 millimeter startar på 5 895 kronor med aluminium och GPS, 6 695 kronor för GPS + Cellular. Priset för storleken 41 millimeter startar på 9 495 kronor med rostfritt stål och 10 195 kronor för storleken 45 millimeter.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!