Apple

Apple ryktas sammarbeta med Valve för sitt AR headset

Men frågan är om det blir AR eller VR

Rykten gällande att Apple håller på och arbetar på ett eget headset för AR har flödat länge nu. I somras rapporterades det starka rykten om att Apple skulle ha lagt ner sin utvecklingsavdelning som ska ha arbetat just på nämna headset. Men nu har det kastats in ny tändvätska i ryktesbrasan där Macrumors rapporterar att Apple nu ska sammarbeta med speljätten Valve för att ta fram sitt AR headset.

 

 

Apple sägs stå för mjukvaran och gränssnittet i själva enheten, medans Valve då kommer arbeta på allt där över. Brillorna lär säljas som ett iPhone-tillbehör och förlitas drivas av själva telefonen och dess processorkraft.

Man är osäker på om Valve är ensamma om att arbeta med ett AR-headset åt Apple, eller om det finns fler företag som kommer ta fram liknande produkter. Att Apple verkar satsa på AR istället för VR, har troligtvis att göra med att AR kan användas mer i det vardagliga området än bara spel som tex VR gör.

 

Återstår att se vad Apple har för ytterliga planer gällande AR. Vad vi vet sedan tidigare är ju att Apple gärna satsar högt när det kommer till tekniken.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!