Kultur

Apple tar bort Fortnite från App Store och därmed möjligheten att spela på iPhone & iPad

Epic blev giriga?

Det går inte längre att ladda hem Fortnite till iPhone och iPad, detta efter att Apple reagerat på Epic Games beteende.

Fornite-skaparna Epic Game började nyligen uppmana sina användare att köpa tillägg i spelet direkt via Epic Games i stället för att gå via in-app-köp, detta gällde båda Apples App Store och Googles Play Store. Detta gillades inte alls av Apple som helt enkelt slängde ut det så populära Fortnite från sin butik.

Detta gör att det inte längre är möjligt att installera det på någon iOS-enhet om du inte redan äger det.

Epic Games gjorde i vad som kan definieras som en fuling, de förberedde apparna så att de kunde meddela sina användare att gå omvägen till Epic Store men utan att aktivera funktionen. När väl uppdateringarna var utrullade på användarnas enheter så aktiverades det.

Det är lätt att förstå att Apple blev upprörda över detta beteende, det är inte heller tillåtet för några appar i Apples App Store att uppmana användare att ansluta sig till eventuell betaltjänst utanför Apples ekosystem.

Sedan tidigare provade Epic Games att distribuera Fortnite utanför Google Play Store för Android just för att slippa betala Google den 30-procentiga avgift som även de tar för in-app-köp.

Fortnite är gratis att ladda hem men finansieras genom att användarna köper nya kläder, diverse prylar och danser.

Apple säger till  New York Times att man har som mål att jobba ihop med Epic Games att lösa situationen. Vi antar att det betyder att Epic Games for krypa till korset och acceptera reglerna.

Epic å sin sida verkar förberedda och har till och med gjort en parodi på den reklamfilm Apple gjorde mot IBM på 80-talet.

Uppdarerat: 2020-08-14 – Nu har även Google tagit bort Fortnite från Google Play Store.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!