Apple

Apple TV uppdateras med stöd för Matter

Även smarta högtalarna HomePod och HomePod mini uppdateras

Uppdateringarna haglar tätt ikväll för dig som har en mängd prylar från Apple hemma. Bland annat får Apple TV stöd för IoT-standarden Matter.

Apple har släppt en mängd uppdateringar till sina produkter under kvällen och bland annat Apple TV får en del nyheter via tvOS 16. En av dessa är stöd för den kommande IoT-standarden Matter. Denna hoppas vi kunna göra underverk för alla som är intresserade av det smarta hemmet i och med att det blir enklare att köpa nya enheter och slippa tänka på om de är kompatibla eller inte med den plattform du använder. Tack vare uppdateringen med stöd för Matter kan de som använder en Apple TV använda en mängd nya produkter med Hem-appen. Åtminstone när de börjar säljas och har en trevlig liten Matter-logotyp på förpackningen. Den officiella lanseringen av Matter väntas komma lite senare i höst.

Built with Matter

Dessutom får användare av Apple TV stöd för HDR10+ och det blir också möjligt att para kontroller för Nintendo Switch med mediaspelaren. Det blir också möjligt att lägga till fler familjemedlemmar från Control Center. Ovanpå allt blir det lite andra uppdateringar också.

Uppdatering för HomePod

Även de smarta högtalarna från Apple, HomePod får en uppdatering ikväll. Denna gäller för både HomePod och HomePod mini. Det rör sig dock mest om stabilitets- och prestandaförbättringar.

Har du uppdaterat än?

Källa: Appleinsider

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!