Smarta Hem

Aqara presenterar nya produkter med Thread

Två nya sensorer med protokollet Thread lanseras under andra halvan av 2022

Aqara presenterar två nya produkter som stöder protokollet Thread. Detta som ett led i företagets satsning på kommande standarden Matter.

Idag presenterade kinesiska företaget Aqara två nya produkter som använder Thread. Produkterna som presenterats är Aqara Door and Window Sensor samt Aqara Motion Sensor där den förstnämnda har en helt ny formfaktor. Produkterna väntas nå marknaden un det andra halvan av 2022 och med stöd för Thread får vi även ökad kompatibilitet, stabilitet, energieffektivitet och säkerhet. De nya produkterna kommer utöver Thread även att stödja Bluetooth Low Energy för t ex installation.

Aqara Thread

Ett första steg mot Matter

Aqara har sedan tidigare varit duktiga på att arbeta med stöd för de stora plattformarna som Apple HomeKit, Google Home och Amazon Alexa. Fortsättningsvis kommer man att stödja flertalet plattformar tack vare satsningen på den nya IoT-standarden Matter.

Stöd för Matter kommer enligt företaget via en OTA (Over The Air) uppdatering till Aqara-hubbarna M2 samt M1S. Värt att notera här är att det kanske inte är alla produkter som kommer att få stöd för Matter inledningsvis, främst för att standarden idag ännu inte finns för alla produktkategorier, exempelvis kameror. Uppdateringen kommer att exponera deras produkter för Matter och därigenom blir de kompatibla med en mängd olika andra produkter. Aqara kommer se till så att produkter som använder Zigbee även framöver kan fungera med Matter, detta parallellt som man går över till Thread.

Källa: Pressrelease

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!