Smarta Hem

Aqara släpper nya väggkontakter för EU

Varianter både med och utan neutral samt med en eller två knappar

Aqara släpper nu sina väggkontakter anpassade för den europeiska marknaden. Olika varianter finns med både en och två knappar samt med och utan krav på neutral.

Kinesiska Aqara fortsätter att förse oss med produkter för våra smarta hem och nu är det dags för väggkontakter. Aqara Smart Wall Switch H1 EU passar för våra uttag i väggarna med standardmått på 86 mm vilket innebär att det blir enklare och snyggare att byta ut befintliga strömbrytare. Väggkontakterna stöder som vanligt Zigbee 3.0 och installation sker via Aqara Home-appen. Dessa nya kontakter har en ram tillverkad i metall som ger extra stabilitet.

Aqara gör det enkelt att välja då de släpper varianter med både en och två knappar (Single Rocker & Double Rocker) samt versioner med och utan krav på neutral ledare framdragen. Varianterna med neutral ledare har en extra funktion i form av energimätning vilket kan vara trevligt för dig som vill ha koll på din energiförbrukning i hemmet. De har även överspänningsskydd till skillnad från varianterna utan neutral ledare. Dessa nya väggkontakter har även en inbyggd liten LED-lampa som kan visa om något är tänt eller släckt och denna kan stängas av i Aqara Home-appen om man vill det.

Kompatibel med olika system

Som med många andra av deras produkter innebär detta kompatibilitet med Apple HomeKit, Google Home, Amazon Alexa och IFTTT. Detta innebär att du kan röststyra den belysning som är ansluten via väggkontakten.

Aqara Wireless Remote Switch H1

Som en liten extra bonus får vi även ta del av den nya Aqara Wireless Remote Switch H1 (Double Rocker) som även denna passar här i Europa. Denna har en batteritid på 5 år vilket är den längsta batteritid någonsin för en produkt från Aqara.

För Apple HomeKit innebär detta att det totalt finns 7 olika möjligheter för programmering av den trådlösa varianten;

  • En tryckning
  • Dubbeltryckning
  • Lång tryckning
  • Dubbel tryckning

Dessutom finns ett “High Speed Click Mode” med riktigt snabb responstid, 50 millisekunder.

Produkterna lär dyka upp inom kort hos de vanliga återförsäljarna och svenska priser är inte klara i nuläget.

Källa: Aqara

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!