Smarta Hem

Aqara släpper sin retrofit-motor för rullgardiner

Visserligen bara i UK men en större lansering i fler länder är på gång

Idag meddelade Aqara att de officiellt släpper sin retrofit-motor för rullgardiner i UK. Enkel montering som automatiserar din befintliga rullgardiner med kulkedja.

Kinesiska Aqara ångar på för fullt med nya produkter och lösningar för det smarta hemmet. Tidigare har deras retrofit-motor för rullgardiner släppts på den kinesiska marknaden och nu blir UK först ut i Europa. På tur står den franska marknaden och därefter ska den dyka upp på fler av de europeiska marknaderna. Det är rullgardinsmotorn Aqara Roller Shadee Driver E1 som fungerar med rullgardiner utrustade med kulkedja. I förpackningen medföljer fyra olika adapters så att den passar flera olika modeller, tjocklekar mellan 3-6 mm ska fungera.

Aqara Roller Shade Driver E1

Själva motorn monteras enkelt på väggen med antingen den medföljande dubbelhäftande tejpen eller med skruvar. Installera sedan produkten i Aqara Home och inkludera den i olika automationer tillsammans med dina existerande produkter för det smarta hemmet. Motorn stöder protokollet Zigbee 3.0 så det finns gott om möjligheter här. Det uppladdningsbara batteriet laddas via den medföljande USB-C kabeln och sägs räcka i upp till 2 månader på en laddning. Vill du inte ladda går det också att ha en fast anslutning via USB-C kabeln.

Aqara arbetar hårt på att fungera med flera olika plattformar så via deras hubbar finns stöd för Apple HomeKit, Google Home, Amazon Alexa samt för IFTTT.

Aqara Roller Shade Driver E1

Priset i UK är £59,99 och du kan se mer information om produkten direkt på Amazon och Aqara Store här.

Blir du sugen på att automatisera dina gamla rullgardiner?

Källa: Pressrelease

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer