Hobby

Årets två första LEGO Ideas-set presenterade

Rockin´ All Over The World

Precis som Status Quo sjöng så handlar det om att rocka jorden runt – med LEGO.

LEGO Ideas är som vi skrivit om tidigare en samlingsplats för oss legonördar där vi kan dela med oss av våra byggen och samtidigt få chansen att få våra verk släppta som ett riktigt LEGO-set i serien LEGO Ideas.

På hemsidan får användare rösta på verk för att stötta projektet och när de passerar 10 000 röster så tar LEGO en titt på bygget och tar beslut om de vill ge ut det eller inte. Nu har årets två första set valts ut. Det är en jordglob byggd av kontot DisneyBrick55 och en elgitarr med tillhörande förstärkare byggd av TOMOELL. Båda byggen som går ifrån traditionella kantiga LEGO-former och är avancerade skulpturer.

Bilderna som visas är byggarens bilder och inte de slutgiltiga som vi får se i butikerna. Först ger sig LEGOs designer på byggena för att se vad de kan förbättra för att omvandla det hela till ett komplett LEGO-set.

Det är många byggen som når upp till 10 000 röster som LEGO sedan bedömer, så långt ifrån alla blir släppta i butik. Ett set som LEGO inte tagit baslut om än är detta Sonic-bygge som vi gärna skulle se i butik.

 

Via: LEGO Blog.

Läs mer

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!
Inga inlägg!