Smarta Hem

Även Arlo släpper beröringsfri dörrvideoringklocka

Pandemin har fått tillverkarna att tänka om och ta fram nya lösningar

Häromdagen skrev vi om en beröringsfri dörrvideoringklocka från Alarm.com och nu har även Arlo presenterat sin variant. Med de nya dörrvideoringklockorna blir det mindre risk för onödiga bakterier, virus och annat när någon ringer på hos dig.

Arlo Touchless Video Doorbell använder “Proximity Sensing Technology” vilket kan beskrivas som närvarodetektering för att trigga ringklockan. Enheten känner av när någon är tillräckligt nära för att vilja ringa på och ser då till att ligga steget före. Besökaren uppmärksammas genom att ringklockan ljuder en signal och tänds upp.

Touchless Video Doorbell har designats för att så lite beröring som möjligt ska ske av okända och i dessa tider finns det en poäng i detta. Samtidigt ska den även hålla koll på vad som händer framför dörren och kunna visa om du fått någon hemleverans.

Än så länge har inga tekniska specifikationer dykt upp om Touchless Video Doorbell. Det vi vet är att den har 180° vertikalt synfält, 1:1 bildformat och full HD-upplösning, tvåvägskommunikation och förinspelade meddelande. Den ska tydligen även få stöd för Apple HomeKit, vilket endast är möjligt för kabelanslutna kameror samt om du har Arlos hub.

Arlo Touchless Video Doorbell har förärats med en CES 2021 Innovation Award Honoree.

Källa: Macrumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!