Affärer

Begränsad möjligheter att beställa när IKEA lanserar Obegränsad

Fiaskostämning

Idag den 30 september var stora dagen då Ikeas så omtalade Obegränsad-kollektion skulle lanseras. En timme efter har det fortfarande inte gått att beställa flertalet varor.

Obegränsat togs fram i samarbete med Swedish House Maffia. Den stora lockelsen var skivspelaren. I butikerna hade man förberett inför köer och rapporter som kommit in säger att de första kunderna anlände så tidigt som klockan 07.00 i vissa butiker. Här ser allt ut att ha gått enligt plan.

På internet skulle dock försäljningen gå igång 12.00. Nu en timme efteråt går det fortfarande inte att beställa några varor förutom lampan. På webbsidan ser vi nu en text där det står “På grund av stort intresse för den tillfälliga kollektionen OBEGRÄNSAD kan det vara problem att handla produkterna online. Vi jobbar på en lösning så fort vi kan.”.

Skärmdump på Ikea webbsida över Ikea Obegränsad-kollektion

Av allt att döma var man inte beredd på så stort intresse när kollektionen presenterades. Av allt att döma har man trots det inte lyckats förbereda sig inför den faktiska lanseringen. I alla fall inte digitalt.

Uppdaterat 13.37: Nu har texten ändrats till “Just nu är det problem att handla produkterna i kollektionen OBEGRÄNSAD på grund av ett tekniskt fel. Detta innebär att ingen kan handla produkterna online. Tyvärr kan vi inte säga när problemet är löst, vi jobbar på en lösning så fort vi kan.

Skärmdump från Ikea.se med uppdaterad text som säger "Just nu är det problem att handla produkterna i kollektionen OBEGRÄNSAD på grund av ett tekniskt fel. Detta innebär att ingen kan handla produkterna online. Tyvärr kan vi inte säga när problemet är löst, vi jobbar på en lösning så fort vi kan."

Uppdaterat 15:00: Nu gick beställningarna igång och skivspelaren tog slut på någon minut.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!