BIG JAMBOX – Trådlös högtalare med stort ljud

7df6491af81011e181ca12313b027e41_7

Med denna högtalare kan du koppla upp dig trådlöst via Bluetooth och den kan även fungera som högtalartelefon – men de tekniska bitarna är ingenting jämfört med ljudet och jag kan konstatera att det är en riktigt trevlig högtalare som Jawbone skapat i form av BIG JAMBOX.

Sedan tidigare finns en mindre modell som kort och gott heter JAMBOX. Ska sägas direkt att ljudet från den har jag bara hört i en butik en enda gång och det var bra men självklart inte så stort. Den större modellen som jag testat under senaste veckan klarar dock av att leverera ett ljud som utan problem duger mer än väl för att spela musik från Spotify på kontoret under dagarna.

Är du en rockkille eller tjej för den delen så ska du inte slänga ut dina stora stereohögtalare mot denna och det räcker kanske inte för den röjigaste förfesten i det största rummet men som sagt så är ljudet riktigt bra ur denna lilla låda som trots namnet BIG inte mäter mer än 256x89x93 mm.

bigjambox-gallery-main-02

Vi kan väl säga att för förfesten på studentrummet räcker det gott och för extra livekänsla finns också en 3D-funktion för ljudet att aktivera men det är en smaksak om man vill ha den på eller inte.

Eftersom den fungerar trådlöst och alltså perfekt att ta med sig till stranden eller liknande har den ett inbyggt batteri som ska räcka upp till 15 timmar men du kan förstås ha den inkopplad med strömadaptern om du vill ha den för att lyssna på musik eller podcasts i köket kanske. Om du märker att du tar med dig högtalaren vart du än åker så kan du vara lugn, Jawbone har tagit fram ett tillbehör i form av en skyddsväska.

Det hade kanske varit trevligare om den hade haft AirPlay istället för Bluetooth men det gör att den fungerar utan trådlöst nätverk och det går lika bra att koppla upp den mot din Mac som iPhone eller iPad. Har du appen Boom som ger dig en equalizer i din Mac så kan jag lugna dig med att det fungerade alldeles utmärkt över Bluetooth.

Vill du inte använda den som trådlös högtalare så går det också att ansluta via en vanlig 3,5mm ljudkabel som dessutom medföljer tillsammans med strömadapter och en usb-kabel.

jambox_colors

BIG JAMBOX kommer i färgerna grå, vit, röd och kostar 2 690 kronor från svenska Apple Store. Just denna enhet har vi fått låna av de hyggliga killarna från iButiken i Karlstad som dessutom snart öppnar i nya fina lokaler i Duvanhuset.

Så befinner du dig i Karlstad nu på lördag 15 september och vill gå på invigningen kan du bland annat lyssna på Danny Saucedo eller utmana Stefan Holm i Wordfeud.

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer