Livsstil

Big Pack blev årets matbluff 2022

Grattis?

Förra årets stora matbluff är framröstad av folket och det är den gamla goa klassikern GB Big pack som tog hem “vinsten” med stor marginal.

Förra våren beslutade sig GB för att göra om receptet på sin klassiker Big pack och ersatte mjölkprodukterna i glassen med vatten och ärtprotein. Detta är väl helt okej att göra men GB själva utannonserade inte detta på något sätt utan smög ut ändringen i innehållsförteckningen på glassens baksida. Och motiveringen lyder:

GB har bytt recept på sina klassiska Big pack, till ett med lägre klimatavtryck. Samtidigt har de tagit bort alla mjölkprodukter, som många nog förväntar sig att en glass som denna ska innehålla. Att så är fallet framgår endast om man granskar baksidan. Mjölkprodukterna har ersatts med bland annat vatten och ärtprotein. ’Kan innehålla mjölk’, står det komiskt men helt korrekt, efter ingrediensförteckningen.

Årets matbluff startades 2015 och bakom det hela står konsumentföreningen Äkta vara som pushar för genuin mat, ärliga produkter och färre tillsatser. Det var totalt 18 647 röster och nedan kan ni se hur de lades:

  • GB Glace Big pack vanilj: 9 323
  • Nyckelbryggerier Cider med smak av lingon: 2 627
  • Fazer Willja Oat for whipping: 2 532
  • Arla Keso protein: 2 409
  • Bravo Röd apelsin: 1 756

Via pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!