Smarta Hem

Bird Buddy håller koll på fåglarna hos dig

Smart fågelmatare med inbyggd kamera ger säkert många glada leende

Nu när vi alla sitter hemma och arbetar och vardagen tenderar att bli lite enformig mellan varven kanske djurlivet utanför fönstret kan pigga upp lite? Med Bird Buddy kan du se fåglarna på nära håll när de dinerar och kanske få en kompis på köpet…

Bird Buddy Smart Bird Feeder är ett projekt på Kickstarter där man med sin smarta fågelmatare samlar in medel för att börja producera. Med tanke på mängden insamlade pengar så är det många som vill ha en Bird Buddy i hemmet. I skrivande stund har man crowdfundat runt 13 miljoner kronor där målet var cirka 500.000 kr så ganska imponerande.

Bird Buddy Smart Bird Feeder

När du får en besökare till din Bird Buddy Smart Bird Feeder, som har en inbyggd kamera, får du en pushnotis i din smartphone, en bild tas av fågeln och dessa organiseras som en privat egen liten samling som du sedan enkelt kan titta på och dela med dig av.

Bird Buddy Smart Bird Feeder har inbyggd högupplöst kamera, mikrofon och självklart är den väderskyddad. Den kopplas upp via wifi och Bluetooth till ditt hem och nätverk. Fågelmataren har en löstagbar modul som är uppladdningsbar så du har full frihet att placera ut den på din tomt.

Via appen ska du även kunna få tips om hur du kan attrahera olika typer av fåglar i din region. På så vis kan du försöka skapa en komplett samling vilket kan vara en trevlig syssla om du inte har något annat för dig. Via en AI som känner igen över 1.000 olika fågelarter och en opensource databas så ska du även kunna dela med dig av de olika fåglar du fotograferat så att deras närvaro kan kartläggas hos ornitologer och andra som forskar kring fågellivet. Den inbyggda mikrofonen ska även kunna detektera vad det är för sorts fågel som närmar sig innan den fotograferas.

Är du intresserad av en egen så kan du besöka deras sida på Kickstarter, priserna börjar på EUR 129. Stort plus för att de gjort en trevlig film om sitt projekt, lite fågelhumor i det hela och den kan säkert vara kul för barnen om det finns sådana i hemmet.

Källa: Bird Buddy

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!