Övrigt

Boeing skickar snart upp sina bredbandssatelliter

I USA

The Federal Communications Commission (FCC) har gett Boeing klartecken att fortsätta arbetet med att skicka upp sina internet-satelliter.

Det var 2017 som det först kom fram att Boeing hade ett projekt med att skicka upp satelliter i låg omloppsbana. 132 av satelliterna kommer att befinner sig på 1056 kilometers höjd.

Boeing har sagt att satelliterna är tänkte att användas för “bredbandsinternet och kommunikationstjänster till privata konsumenter, myndigheter och företagsanvändare i USA, Puerto Rico och Amerikanska Jungfruöarna”

Ytterligare 15 satelliter kommer att skickas upp på än högre höjd och inte vara geostationära.

Det 147 satelliterna kommer sända på V-bandet. V-bandet är på en högre frekvens än vad SpaceXs Starlink och Amazons nätverk ska sända på. V-bandet tillåter snabbare datahastigheter men med större risk för störningar på grund av solida objekt.

När det 2017 visade sig att Boeing skulle skicka upp satelliter gick ryktet om att Apple var ett av företagen som skulle komma att samarbeta med Boeing om att koppla upp sina enheter mot deras satelliter. Om ryktet nu kommer visa sig vara sant återstår att se. Men både Mark Gurman och Ming-chi Kuo var övertygade om att Apples iPhone 13 skulle innehålla satellitchip. Om det här istället blir till iPhone 14 får framtiden utvisa.

Via: The Verge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!