Övrigt

Bolt skänker elskotrar till sjukhus i Stockholm

Är det slut med de trehjuliga sparkcyklarna vi drömde om att våga åka på som barn?

Bolt jobbar med att återuppliva elsparkar som gått på Stockholms gator. Alla elsparkcyklar som renoveras får inte flytta ut till det tuffa livet på gatan igen.

Nu skänker Bolt elsparkcyklar till två sjukhus i Stockholm för att kunna användas både till arbetsresor och förenkla förflyttningarna inne på sjukhuset. Företaget vill underlätta för vården samtidigt som de återvinner och ger längre liv till sina skotrar. De har tidigare gett vårdpersonal gratis taxi via deras tjänst och nu vill de även underlätta på arbetet. Capio S:t Görans och Karolinska i Solna fick sina sparkcyklar nu i mitten på januari, vilket bara är starten på ett samarbete i regionen.

– Vi kände att vi ville göra något för alla läkare, sjuksköterskor och annan medicinsk personal som har det intensivt just nu på sina arbetsplatser. Vi hoppas att elsparkcyklarna vi skänker kan göra deras vardag lite enklare när de behöver transportera sig smittsäkert från punkt A till punkt B, säger Alexander Liljeblad, chef för Bolts elsparkcykelverksamhet i Sverige.

Samma satsning sker också i Baltikum, Polen, Tjeckien, Slovakien, Norge och Rumänien.

Via: Bolt.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!