Ljud & Bild

Bower & Wilkins presenterar The New Zeppelin

Fortfarande snyggaste högtalaren i stan

Det engelska ljudföretaget Bower & Wilkins har nu presenterat en ny version av sin ikoniska högtalare Zeppelin.

bower and Wilkins zeppelin

Zeppelinaren gjorde sig känd för tre saker år 2007 när den lanserades, designen, priset och ljudet. I just den ordningen. När Zeppelin först presenterades var det med en form på högtalare vi tidigare inte sett. Att det även var en iPod högtalare gjorde det än mer intressant. När iPhone bytte från 30 pin kontakt till Lightning uppdaterade Bower & Wilkins Zeppelinaren till en docka med Lightning och utseendet förändras något. När sen AirPlay tog fart så försvann dockan för iPod och iPhone och namnet gick från Zeppelin Air till Zeppelin Wireless.

Nu har Bower & Wilkins släppt en uppdaterad version av Zeppelinaren. Det är nu med trådlösa standarder som Qualcomms AptX Adaptive, AAC, SBC och Apples AirPlay 2, Spotify Connect och the Bowers & Wilkins Music App. Högtalaren har också fått Alexa inbyggd för röststyrning av musiken. Högtalaren kommer längre fram kunna ingå i Bower & Wilkins multiroom satsning. Zeppelinaren kommer att på egen hand stå för stereo ljudet så att koppla ihop två Zeppelinare i stereo kommer inte att gå. Redan nu är multiroomlösningen möjlig för de som använder sig av Apples AirPlay 2.

Vad vi mer kan se på bilderna är att högtalaren har fått en fot istället för ett gummiställ att stå på, baksidan saknar numera ingång för att koppla in musik via 3,5 mm.
Högtalaren har 1″ diskanthögtalare, två 3,5″ drivare för mellanregister och en 6″ subwoofer som drivs av totalt 240 W.
Zeppelin är tillgänglig från 13 oktober för 7.998 kronor från utvalda återförsäljare eller Bowers & Wilkins webbplats. Läs mer på www.bowerswilkins.com/new-zeppelin

Nya Zeppelin kommer i två färger, midnight Grey och Pearl Grey, (mörk- och ljusgrå på vanlig svenska) är tillgänglig från 13 oktober för 7.998 kronor från utvalda återförsäljare eller Bowers & Wilkins webbplats. Läs mer här

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!