Livsstil

Brooklyn Brewery lanserar Brooklyn Pilsner

Går att klicka hem på bolaget den 4 april

Brooklyn Brewery kommer inom kort lansera en lageröl i traditionell pilsnerstil som de har döpt till Brooklyn Pilsner och om några dagar går den att beställa på Systembolaget.

Brooklyn Pilsner är en lageröl som är bryggd i traditionell pilsnerstil och den bryggs på tyskodlad Perle- och Hallertauerhumle som ger pilsnern en balanserad bitterhet med en blommig arom samt en maltsmak som smyger sig på i avslutningen.

Med Brooklyn Pilsner ville vi skapa en krispig öl som är rolig och lätt att gilla, samtidigt som den är tillräckligt intressant för att hålla folk sällskap hela natten. Som en fantastisk western- eller James Bond-film kanske du vet vad som kommer att hända, men om regissören har klass och finess blir du fortfarande fångad. Pilsner är en stil som många bryggare älskar eftersom den sätter ens hantverk och skicklighet på prov – det finns inga stora smaker att gömma sig bakom. Nästa gång jag är i Sverige ser jag fram emot att uppleva det nordiska ljuset en sommarnatt med en Brooklyn Pilsner i handen, säger Brooklyn Brewerys bryggmästare, Garrett Oliver.

Ölet ska passa fint till lättare fiskrätter, skaldjur, sushi, diverse tilltugg och thailändska- och vietnamesiska rätter. Lansering sker den 3 april och den kommer att finnas på utvalda restauranger samt i Systembolagets beställningssortiment. Alkoholhalten ligger på 4,6 procent och priset för en flaska är 17,40 kronor.

Via pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!