El-fordon

Cake och Polestar presenterar en ny elmoped

Samma fast himmelsblå.

CAKE och Polestar har presenterat en uppdatering av sin lösning för stadsmobilitet, en Makka el-moped i himmelsblått.

Tanken är sedan tidigare att mopeden ska transporteras baktill på Polestar 2 på ett dragkrokfäste. Samtidigt ska den laddas från Polestar 2. Det hela baserar sig på att Polestar och Cake vill göra upplevelsen av innerstäder bättre. När bilfria innerstäder blir fler går det med den här kombinationen att parkera bilen vid stadsgränsen och sedan fortsätta transportera sig med bekvämlighet på mopeden.

 

Grundaren av CAKE, Stefan Ytterborn säger så här om sammarbetet:

“Vårt nya elmobilitetspaket kommer som ett unikt första steg för att lösa de världsomspännande problemen med stadsmobilitet samt att påskynda övergången mot en utsläppsfri framtid. Istället för att slösa tid i bilkö, kämpa för att hitta en parkeringsplats eller tränga ihop sig i ett fullsatt tunnelbanetåg vill vi tillsammans med teamet på Polestar göra framtidens mobilitet flexibel, tillgänglig och utsläppsfri – samtidigt som vi strävar efter att skapa städer för människor, inte för bilar som förorenar

Den uppdaterade versionen kommer i en himmelsblå färg med inspiration från M̶F̶F̶ Polestar 02 roadster-koncept som vi såg tidigare i år. Den här versionen kommer med pakethållare som går att bytas ut till något av de andra tillbehören så som surfställ, topboxar, passagerar- och barnstolar. Den har två körlägen där den i det lite “snappier” läget gör upp till 45km/h medan det andra läget sparar batteri och endast gör 25 km/h. Laddningen går från 0 till 80 % på två timmar, 0 till 100 % på tre timmar.

Prislappen landar på 53.000 kronor vilket är någon mer än vad vi får ge för deras standard Makka på 41 700 kronor.

Källa: Cake

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!