Livsstil

Coca-Cola visar upp sina nya flaskor där korken sitter fast i flaskan

Korkat eller genialiskt?

Ett nytt EU-direktiv vill minska antalet plastkorkar i naturen och det betyder att samtliga tillverkare av flaskor och förpackningar med plastkork måste rätta sig i ledet och nu har Coca-Cola visat upp sina nya flaskor.

Det nya direktivet kommer träda i kraft 2024 men Coca-Cola kommer ändra flera av sina pet-flaskor redan under hösten men samtliga flaskor kommer vara utbytta under 2023. Först ut är Fanta, Coca-Cola, Sprite och bonaqua.

Detta är en liten förändring som vi hoppas ska ha en positiv inverkan på miljön. Vi har redan övergått till att använda 100 procent återvunnen plast i våra PET-flaskor. De nya korkarna är nästa steg under vår strategi World Without Waste, och en viktig del av en större förändringsresa där vi på sikt hoppas uppnå vår vision om en skräpfri värld, säger Charlotte Kalin, hållbarhetsansvarig på The Coca-Cola Company i Sverige.

Tanken med det nya EU-direktivet är att få ned andelen plast som hamnar i naturen och på gator och ett sett att göra detta på är att korken sitter fast i flaskan. Frågan är om detta verkligen kommer hjälpa i praktiken men vi får verkligen hoppas det.

Via pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!