Apple

Då kan du uppdatera dina Apple-enheter

Standby på iPhone, widgets på Mac och Facetime på TV

Hösten närmar sig med stormsteg och Apple släpper som bekant nya versioner av sina operativsystem i början av hösten. Här nedan har vi samlat lite information för dig som vill veta mer om vad som kommer till just din enhet med årets nya versioner.

iPhone och iPad

Nästa stora version av operativsystem för iPhone är iOS 17. Med iOS 17 kommer kontaktinformationen kunnas bli mer personlig och se till att inkommande samtal blir trevligare, iMessage kommer få en rad nya förbättringar, i iMessage räcker det nu att svepa direkt på ett meddelande för att starta ett direktsvar och nya StandBy kommer göra att du kan använda din iPhone mer i landskapsläge när den är på laddning med MagSafe, du kan nu göra din iPhone till en smidig och smart klocka. Du hittar fler spännande nya funktioner i vår artikel om iOS 17 här.

iOS 17 är kompatibelt med iPhone SE (andra generationen eller senare), iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max.

För iPad är det iPadOS 17 som gäller och även det bjuder på en del godbitar. Widgets blir mer interaktiva, du kan nu göra ändringar direkt från hemskärmen, vi får möjligheten att kunna anpassa låsskärmen så att den blir lite mer personlig och användbar, autofyll på PDF-filer, även på dokument som skannats med kameran och vill du läsa mer om iPadOS 17 gör du det i vår artikel här.

iPadOS är kompatibelt med iPad (sjätte generationen och senare), iPad mini (femte generationen och senare), iPad Air (tredje generationen och senare), iPad Pro 12,9 tum (andra generationen och senare), iPad Pro 10,5 tum och iPad Pro 11 tum (första generationen och senare).

Både iOS och iPadOS 17 släpps som en gratis uppdatering för allmänheten den 18 september.

Apple Watch

När det kommer till klockan så är det watchOS 10 som gäller. watchOS 10 ger oss ett nytt sätt att se information snabbt från vilken urtavla som helst, ett helt gäng omarbetade appar från Apple, stöd för nya träningsaktiviteter som till exempel cykling kommer nu till träningsappen. Kör du igång ett träningspass med cykel kommer du att kunna se det som en live aktivitet på din iPhone och mycket mer som du kan läsa om här.

watchOS 10 är kompatibelt med Apple Watch Series 4, Apple Watch Series 5, Apple Watch SE, Apple Watch Series 6, Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra och släpps som en gratis uppdatering  även det för den stora massan den 18 september.

Apple TV

Den största nyheten med årets uppdatering av tvOS är av vi med nya tvOS 17 kommer att kunna använda en iPhone eller iPad som kamera åt din Apple TV och samla hela familjen för ett FaceTime-samtal, vi får ett nyy kontrollcenter i Apple TV som blir både smidigare och snyggare att använda, dessutom kommer det nu att bli enklare att hitta din borttappade Siri Remote. Läs vår sammanfattning av tvOS 17 här.

tvOS 17 är kompatibelt med Apple TV HD (2015) och senare, även det släpps som en gratis uppdatering den 18 september.

Mac

Har du en Mac så vet du att det är macOS som gäller och årets version heter macOS Sonoma. Med nya macOS blir widgets på Mac bättre och mer personliga, det går även att välja bland massor av iPhone-widgetar som nu även fungerar på Mac. Widgetarna har dessutom blivit interaktiva så att man kan spela upp eller pausa media, komma åt hemreglage och direkt från skrivbordet. Med macOS Sonoma kommer även Spelläge, som ger spelare en fördel när resultat räknas i millisekunder. Spelläget erbjuder en optimerad spelupplevelse med jämnare och stabilare bildhastighet eftersom det ger spel högsta prioritet på både processorn och grafikprocessorn. Vill du grotta ned dig i fler av de nyheter som kommer kan du läsa om macOS Sonoma här.

macOS Sonoma är kompatibelt med iMac (2019 och senare), iMac Pro (2017), MacBook Air (2018 och senare), MacBook Pro (2018 och senare), Mac Pro (2019 och senare), Mac Studio (2022 och senare), Mac mini (2018 och senare) och släpps som en gratis uppdatering den 26 september.

Utöver alla uppdateringar till våra enheter så släpper Apple även en liten uppdatering till lagringsalternativ på iCloud, där du från och med den 18 september kan upp till hela 12 terabyte i molnlagring.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!