Övrigt

Då lanserar svenska operatörer dubbla simkort till iPhone

Om de ens gör det

Apple Watch Series 4 och iPhone XS har stöd för eSIM men det är i dagsläget bara 3 som erbjuder det till Apple Watch. Inga svenska operatörer är med på Apples lista över vilka som stödjer det till iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

Vi frågade de svenska operatörerna och fick följande svar.

3

Trots att 3 är de enda som erbjuder eSIM till Apple Watch har de inga planer på att erbjuda det till iPhone i närtid.

“E-sim kommer slå igenom big time, vi väljer att se positivt på den utvecklingen, [..] vi vill inte ange en tidplan för när det kommer att genomföras. För oss handlar det mest om kundupplevelsen. Ett e-sim ska upplevas som bättre än ett traditionellt sim-kort. Idag ser vi att kunderna tycker det är praktiskt och bra med ett fysiskt kort.”  Säger Mårten Lundberg på 3:s presstjänst.

Tele2

Inom inte en allt för avlägsen tid meddelas det från Tele 2.

“Tele2 stöder aktivt utvecklingen av e-SIM då vi ser flera kundfördelar med den nya tekniken, användandet blir enklare och möjligheten att koppla upp nya och fler produkter ökar. Vi har redan idag stöd för tekniken och i juni lanserade vi e-SIM för Windows-produkter i samarbete med Microsoft. Nu jobbar vi på att leverera tjänsten på fler plattformar och ser fram emot att få återkomma med mer information.” – Säger Louise Ekman Press & PR Manager Tele2 Sverige

Telenor

Telenor är långt framme och siktar på att vara igång redan nästa kvartal.

“Vi arbetar med vår lansering av eSIM har en tät dialog med Apple och övriga tillverkade för att stödja respektive enhet. Vår ambition är att lansera eSIM till den svenska marknaden under Q4 2018.” – Andres Suazo, Nätexpert på Telenor.

Telia

Telia har inga konkreta planer på att erbjuda det i dagsläget.

”Vi kommer lansera eSIM när vi anser att rätt balans mellan utbud och efterfrågan är nådd. Något datum är inte satt men vi kommunicerar givetvis detta när det blir aktuellt.” – Roija Rafii Pressansvarig Telia Sverige

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!