Därför kan en iPhone i guld vara en bra idé

Ryktena om en guldfärgad iPhone blir allt mer trovärdiga med bland annat kompletta bakstycken. Ingen rök utan eld som man brukar säga, men inget är såklart definitivt innan Apple presenterar den på det event som väntas hållas 10 september.

w680

Vem skulle då köpa en guldfärgad iPhone? Inte jag iallafall och förmodligen inte många i Sverige, Europa eller USA heller. Jag har funderat ett stund för det verkar som guld vore en väldigt udda färg som komplement till svart och vit.

Så slog det mig att guld är en mycket använd färg i andra delar av världen. I mitt hem finns knappt en enda detalj som är guldfärgad men jag är övertygad om att det är en betydligt vanligare syn i Sydamerika, Indien och Kina. Just i de delar av världen som iPhone är i läge att ta marknadsandelar.

Tror du det kan vara så Apple tänkt – att de helt enkelt lanserar en färg som inte i första hand riktar sig till oss i västvärlden?

Läs mer

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!
Inga inlägg!